Develop people. Thrive business.

navigation-car-drive-road.jpg

Sterke B2B sales met goed getrainde mensen en effectieve sales tools

Het werkveld van de B2B verkoper is aan het veranderen. Zo succesvol als ‘koud’ bellen vroeger kon zijn, zo lastig kan het tegenwoordig zijn; prospects zitten vaak niet meer op jouw belletje te wachten. De B2B koper van nu vindt zijn productinformatie online, via social media en slimme zoekmachines. Hij bepaalt zelf wat, waar en wanneer hij iets koopt en wacht niet meer op het moment dat hij benadert wordt door verkopers. Het is dus tijd om de uitvoering van B2B sales opnieuw te gaan ontdekken en invullen.  

Speel in op het B2B aankoopproces van nu

In het B2B aankoopproces van nu is de koper in charge. Om succesvol te zijn in deze nieuwe realiteit moet jij jouw salesstrategie hierop aanpassen. De moderne B2B verkoper realiseert zich dat de koper al online onderzoek gedaan heeft naar een oplossing voor zijn probleem. Soms weet de klant al precies wat hij wil, soms is hij verdwaald in een zee aan mogelijkheden en verwacht hij juist advies. Een succesvolle verkoper kent de problemen en uitdagingen van de potentiële klant, luistert goed, denkt mee en weet zo waardevolle gesprekken te voeren en relevante oplossingen te bieden.

De drie pijlers van moderne B2B sales

Sterke B2B sales is een combinatie van effectief leiderschap, vaardige accountmanagers en slimme technologie. Maak je salesorganisatie nog succesvoller en realiseer duurzame groei door te investeren in deze drie pijlers van moderne B2B sales:

  1. Ontwikkel effectief leiderschap door met een heldere visie naar concrete salesdoelen toe te werken;
  2. Optimaliseer commerciële vaardigheden door producten of diensten klantgericht en met ‘beleving’ aan te bieden;
  3. Leer om efficiënt gebruik te maken van slimme sales automatisering tools.

 

Realiseer jouw salesdoelen

Wij helpen je graag om jouw moderne B2B salesstrategie te optimaliseren. Met onze trainingen op maat realiseren we groei in mensen, salesresultaten en dus in jouw organisatie. Benieuwd wat onze trainingen voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met onze B2B sales experts.

Contact met de B2B Sales expert?

3 pijlers van krachtige B2B sales:

Best practices

whitepaper-Image.jpg