Develop people. Thrive business.

Lp1-Hero.jpg

Met B2B sales training haal je meer uit je verkoopgesprekken

In een tijd waarin B2B kopers productinformatie voornamelijk online vinden, heb je als verkoper of accountmanager méér nodig dan een standaard praatje over de voordelen van jouw product of dienst. Het gaat om het aanbieden van de juiste oplossingen voor het probleem van de koper. Klanten verwachten dat je hun uitdagingen kent, meedenkt en helpt om hun doelen te bereiken. Met alleen enthousiasme voor dat wat je aanbiedt lukt het je dan ook niet om daadwerkelijke verkopen te realiseren. Hoe ontwikkel je jezelf tot ‘trusted advisor’ en zorg je voor klantcontacten die zowel waardevol zijn voor jou als voor de klant?  

Optimaliseer je commerciële vaardigheden

De uitdaging is om de juiste mensen, op het juiste moment, de juiste vragen te stellen. In een verkooptraining ga je aan de slag met het ontwikkelen van die commerciële vaardigheden. Je leert hoe je met een goede gespreksstructuur de klant mee kunt nemen in je verhaal. Hoe je met de juiste vragen kunt achterhalen wat de problemen of doelen van de koper zijn en hoe je de klant aan het denken zet. Je zult zien dat je juist door goed te luisteren, een sterker verhaal kunt vertellen dat beter aansluit bij de uitdagingen van de klant. Aan het eind van de sales training weet jij jouw oplossingen op een klantgerichte, bevlogen en zelfverzekerde manier aan te bieden. Klanten willen immers geen product of dienst, maar een oplossing voor hun probleem. Deze training zorgt ervoor dat jouw verkoopsucces geen toeval, maar een uitgedachte en persoonlijke strategie is.

HBtraining op maat

Onze trainers werken zelf ook als accountmanager; ze hebben dus uitgebreide ervaring met het sales -vak en zijn bekend met de context waarin B2B verkopers dagelijks werken. Door deelnemers in de juiste mind-set te brengen, hebben onze trainingen optimaal effect op groei en ontwikkeling. Met veel interactie en een praktijkgerichte aanpak gaan we aan de slag met de vaardigheden en overtuigingen die de verkopers nodig hebben om hun salesdoelen te realiseren en het bedrijf te laten groeien.

Verkooptraining voor sales en account managers

HBtraining organiseert verschillende verkooptrainingen voor sales en account managers. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn op het gebied van sales coaching en training? Neem dan contact met ons op!

Contact met de B2B Sales expert?

3 pijlers van krachtige B2B Sales:

Best practices

whitepaper-Image.jpg