Develop people. Thrive business.

Blog-Hero2.jpg

Klaar voor 21st century learners: 6 blended learning voordelen

15 maart 2018

Blended learning…de term komt de laatste jaren steeds vaker naar voren als het gaat om het opleiden en ontwikkelen van medewerkers. Zoals de naam al doet vermoeden, is blended learning een Engelse term om een bepaalde visie op leren te beschrijven. In het onderwijs wordt sinds 2005 gesproken over blended learning, maar de term werd in het bedrijfsleven al eerder ‘ontdekt’. Inmiddels is de term niet meer weg te denken uit de moderne learning & development strategie. Het model van blended learning past tenslotte prima bij de huidige ‘21st century learners’. In dit blogartikel vertel ik over de blended learning voordelen voor bedrijven.

> meer

Meer rendement uit je Learning & Development programma met learning analytics

22 februari 2018

In een leertraject is de eerste klap een daalder waard: je moet al bij de start van het traject zorgen dat je geen deelnemers verliest. Je moet hen zien te prikkelen, het nut en belang van het leerprogramma laten inzien en hun nieuwsgierigheid wekken zodat ze verder willen leren. Maar hoe doe je dit? Hoe zorg je ervoor dat je een goed Learning & Development programma ontwikkelt waarop deelnemers aanhaken en aangehaakt blijven? In dit geval geldt; meten is weten. Met behulp van een Learning Management Systeem (LMS) kun je een schat aan data verzamelen. Deze learning analytics zijn hét geheime wapen bij het verbeteren van jouw Learning and Development programma.

> meer

Wil je zelf e-learning ontwikkelen? Maak gebruik van deze 8 tips!

9 februari 2018

E-learning is tegenwoordig onmisbaar in elk Learning & Development programma: het is flexibel, persoonlijk en inzichtelijk. Maar hoe ontwikkel je zelf een goed e-learning traject? En hoe zorg je ervoor dat de diverse deelnemers er het meeste uithalen? In dit blogartikel geef ik je 8 tips.

 

> meer

Webcare training: eerst online leren, dan oefenen in de praktijk 

25 januari 2018

Webcare is tegenwoordig ontzettend belangrijk, maar ook steeds meer een uitdaging: de klant is mondiger dan ooit en een negatieve contact-ervaring is via social media snel verspreid. Voor een zo optimaal mogelijk klantcontact moeten medewerkers daarom goed getraind zijn en over up-to-date informatie beschikken. Webcare teams kennen echter vaak een hoog verloop, ook doordat een groot deel uit uitzendkrachten bestaat. Hoe zorg je er dan voor dat iedereen dezelfde kwaliteit kan leveren? In dit blogartikel vertel ik over de 4 elementen van goede en effectieve webcare training.

> meer

Versterk je Learning & Development programma met adaptief leren 

11 januari 2018

Onder invloed van tal van technologische evoluties ontwikkelen organisaties zich razendsnel. In die achtbaan moeten ook jouw medewerkers mee. Hoe zorg jij er als HR-manager of Learning & development (L&D) verantwoordelijke voor dat zij hierin ondersteund worden? Organisaties zoeken naar manieren om leertrajecten persoonlijker en dus efficiënter te maken. Adaptief leren zou hier weleens een belangrijke rol kunnen gaan spelen. In dit blog leg ik uit hoe je deze vorm van leren inzet om jouw L&D-strategie toekomstbestendig te maken.

> meer

5 tips om meer uit je verkooptraining te halen

28 december 2017

Het beroep van accountmanager en verkoper is tegenwoordig behoorlijk pittig. Sales medewerkers moeten master-multitaskers zijn en tegelijkertijd grote successen bij hun klanten boeken. In een tijd waarin de klant steeds meer kennis heeft en de concurrentie hevig is, is dat laatste een flinke uitdaging. Daarom is het belangrijk om als commerciële organisatie regelmatig in sales trainingen te investeren. Maar hoe pak je dat aan, als de verkoopmedewerkers het grootste deel van hun tijd onderweg zijn? En hoe zorg je dat het leertraject optimaal aansluit op en ook toepasbaar is in de dagelijkse praktijk? Je wilt tenslotte dat elke investering ook rendement oplevert. In dit blogartikel leg ik uit hoe een blended learning oplossing je helpt om meer uit je verkooptrainingen te halen. Ik geef 5 tips waar zowel jij als je verkoopmedewerkers profijt van hebben.

> meer

Zo zet je een effectief onboarding programma op

14 december 2017

‘Een goed begin is het halve werk’ zeggen ze vaak. Als het gaat over het inwerken van nieuwe medewerkers is deze uitspraak absoluut waar. Zeker in de snelle en competitieve  economie van tegenwoordig moeten medewerkers in een kort tijdsbestek volledig ‘up and running’ zijn. Dat is vaak een hele uitdaging. Zeker als het verloop van medewerkers hoog is, nieuwelingen op verschillende momenten beginnen en soms ook nog verspreid zijn over verschillende vestigingen van je bedrijf. Hoe zorg je ervoor dat al die nieuwe collega’s de introductie krijgen die ze verdienen en nodig hebben om snel te kunnen bijdragen aan de doelstelling van hun afdeling? Hoe zorg je dat medewerkers snel en optimaal kunnen worden ingezet en zich tegelijkertijd meteen welkom en betrokken voelen? In dit blogartikel vertel ik over een effectief onboarding programma. Je leest hoe je met behulp van blended learning een gestandaardiseerd, meetbaar en toch persoonlijk traject opzet.

> meer

5 learning and development trends voor 2018

30 november 2017

De digitale transformatie is anno 2017 definitief ingezet en zet zijn stempel op tal van bedrijfsonderdelen. Ook de manier waarop mensen leren is aan het veranderen. Onder invloed van technologische ontwikkelingen hebben de mogelijkheden van digitaal en online leren een vlucht genomen. Tegelijkertijd zien we een verschuiving van een ‘one size fits all’ benadering naar een individuele en ‘on demand’ aanpak. Daarbij vragen steeds meer bedrijven zich -terecht- af wat het rendement van een leeractie is. In dit blogartikel vertel ik over de 5 belangrijkste learning and development trends. Baseer je strategie voor 2018 op deze trends en haal maximaal rendement uit je investeringen in leren.

> meer

Agile werken, heb jij de juiste mindset?

25 juli 2017

‘We zouden agile gaan werken, maar ik zie het nog niet.' Zo opent een artikel in het FD op 24 juni 2017. Het gaat over de digitale transformatie in organisaties en met welke obstakels bedrijven te maken hebben. Digitale transformatie betekent niet alleen het automatiseren van bedrijfsprocessen. Digitale transformatie gaat ook om welke rol de mens hierin inneemt. Want mens en technologie moeten immers samenwerken. Echter het probleem om de digitale transformatie tot een succes te brengen, is de mens. Een geïnterviewde benoemt het als volgt: 'We zouden agile en probleemoplossend gaan werken, maar iedereen komt nog steeds 's ochtends naar het werk, zet de laptop aan, opent een spreadsheet en gaat werken tot iemand zegt dat er iets anders moet gebeuren.'

> meer

Wat is de toekomst van de B2B accountmanager?

20 juli 2017

Zijn ze op sterven na dood?

Ik maak me wel eens zorgen over de toekomst van verkopers. Dat doe ik om twee redenen: Allereerst omdat ik zelf in het vak van verkopen zit en ik merk hoe de markt en de klanten ontwikkelen. Ten tweede, omdat mijn dienstverlening sales trainingen voor o.a. accountmanagers en verkopers zijn. Wat betekent dat nou voor mijn business in de komende jaren?

> meer

Laatste blog posts