Develop people. Thrive business.

Blog-Hero2.jpg

Waarom je in mijn workshop je smartphone afgeeft

30 april 2019

Als trainer zie ik het vaak: We starten de sessie en bijna iedereen heeft zijn smartphone voor zich op de tafel liggen, uit gewoonte, net zoals tijdens vergaderingen, één op één gesprekken, etc. Het toestel ligt letterlijk tussen de deelnemer en mezelf in.

> meer

Het wat, waarom, wanneer en hoe van performance support

28 juni 2018

In onze huidige tijd volgen maatschappelijke veranderingen elkaar snel op. Wat er van medewerkers op de werkplek verwacht wordt, hoe mensen zich ontwikkelen en - niet in de laatste plaats - ook de technologie die hierin kan ondersteunen verandert razendsnel. In zo’n omgeving zullen medewerkers continu moeten blijven leren, ook op de werkplek. Met behulp van performance support kun je je medewerkers hierin faciliteren. In dit blogartikel vertel ik wat performance support is en waarom, wanneer en hoe je het inzet.

> meer

Blended learning 101: de 4 fases van een optimaal leerproces

11 mei 2018

Meer leerrendement uit een training halen, dat willen we natuurlijk allemaal! Maar hoe weet je of je op de goede weg zit? Of je daadwerkelijk kennis uitwisselt? Het mooie van het ontwikkelen van mensen en het geven van training is dat er altijd ruimte blijft voor verbetering. Dat maakt ons vak zo leuk. Daarom is het goed om altijd kritisch naar leertrajecten te blijven kijken, op zoek naar verbeterpunten. Maar trainingen zijn met elkaar te vergelijken als appels met peren. Daarom maken wij gebruik van een handige kapstok. Geen uitgebreide methode. Geen gouden standaard. Wel een mooie praatplaat. Een communicatievergemakkelijker. In dit blogartikel vertel ik aan de hand van een handig model welke 4 fases nodig zijn voor een leerproces met optimaal leerrendement.

> meer

Hoe 'verkoop' je blended learning intern? 7 tips voor ultiem leerrendement

12 april 2018

Het is een veelvoorkomende situatie voor iedere HR of L&D professional: er komt een (vaak zeer concrete) opleidingsvraag vanuit de werkvloer en medewerkers moeten op korte termijn getraind worden… Je legt de vraag neer bij een in - of externe trainingsafdeling, er wordt een standaard, of wellicht maatwerk-training uitgevoerd, en dat was dat. Alle deelnemers hebben de kennis tot zich genomen dus dat komt helemaal goed op de werkvloer! Of toch niet..?  Zelf vraag je je regelmatig af wat het leerrendement is van zo’n traject en wat je nu echt zichtbaar en meetbaar terug ziet van zo’n training op de werkvloer. In dit blogartikel vertel ik hoe je met de inzet van blended learning zorgt voor een hoger leerrendement.

> meer

Klaar voor 21st century learners: 6 blended learning voordelen

15 maart 2018

Blended learning…de term komt de laatste jaren steeds vaker naar voren als het gaat om het opleiden en ontwikkelen van medewerkers. Zoals de naam al doet vermoeden, is blended learning een Engelse term om een bepaalde visie op leren te beschrijven. In het onderwijs wordt sinds 2005 gesproken over blended learning, maar de term werd in het bedrijfsleven al eerder ‘ontdekt’. Inmiddels is de term niet meer weg te denken uit de moderne learning & development strategie. Het model van blended learning past tenslotte prima bij de huidige ‘21st century learners’. In dit blogartikel vertel ik over de blended learning voordelen voor bedrijven.

> meer

Meer rendement uit je Learning & Development programma met learning analytics

22 februari 2018

In een leertraject is de eerste klap een daalder waard: je moet al bij de start van het traject zorgen dat je geen deelnemers verliest. Je moet hen zien te prikkelen, het nut en belang van het leerprogramma laten inzien en hun nieuwsgierigheid wekken zodat ze verder willen leren. Maar hoe doe je dit? Hoe zorg je ervoor dat je een goed Learning & Development programma ontwikkelt waarop deelnemers aanhaken en aangehaakt blijven? In dit geval geldt; meten is weten. Met behulp van een Learning Management Systeem (LMS) kun je een schat aan data verzamelen. Deze learning analytics zijn hét geheime wapen bij het verbeteren van jouw Learning and Development programma.

> meer

Wil je zelf e-learning ontwikkelen? Maak gebruik van deze 8 tips!

9 februari 2018

E-learning is tegenwoordig onmisbaar in elk Learning & Development programma: het is flexibel, persoonlijk en inzichtelijk. Maar hoe ontwikkel je zelf een goed e-learning traject? En hoe zorg je ervoor dat de diverse deelnemers er het meeste uithalen? In dit blogartikel geef ik je 8 tips.

 

> meer

Webcare training: eerst online leren, dan oefenen in de praktijk 

25 januari 2018

Webcare is tegenwoordig ontzettend belangrijk, maar ook steeds meer een uitdaging: de klant is mondiger dan ooit en een negatieve contact-ervaring is via social media snel verspreid. Voor een zo optimaal mogelijk klantcontact moeten medewerkers daarom goed getraind zijn en over up-to-date informatie beschikken. Webcare teams kennen echter vaak een hoog verloop, ook doordat een groot deel uit uitzendkrachten bestaat. Hoe zorg je er dan voor dat iedereen dezelfde kwaliteit kan leveren? In dit blogartikel vertel ik over de 4 elementen van goede en effectieve webcare training.

> meer

Versterk je Learning & Development programma met adaptief leren 

11 januari 2018

Onder invloed van tal van technologische evoluties ontwikkelen organisaties zich razendsnel. In die achtbaan moeten ook jouw medewerkers mee. Hoe zorg jij er als HR-manager of Learning & development (L&D) verantwoordelijke voor dat zij hierin ondersteund worden? Organisaties zoeken naar manieren om leertrajecten persoonlijker en dus efficiënter te maken. Adaptief leren zou hier weleens een belangrijke rol kunnen gaan spelen. In dit blog leg ik uit hoe je deze vorm van leren inzet om jouw L&D-strategie toekomstbestendig te maken.

> meer

5 tips om meer uit je verkooptraining te halen

28 december 2017

Het beroep van accountmanager en verkoper is tegenwoordig behoorlijk pittig. Sales medewerkers moeten master-multitaskers zijn en tegelijkertijd grote successen bij hun klanten boeken. In een tijd waarin de klant steeds meer kennis heeft en de concurrentie hevig is, is dat laatste een flinke uitdaging. Daarom is het belangrijk om als commerciële organisatie regelmatig in sales trainingen te investeren. Maar hoe pak je dat aan, als de verkoopmedewerkers het grootste deel van hun tijd onderweg zijn? En hoe zorg je dat het leertraject optimaal aansluit op en ook toepasbaar is in de dagelijkse praktijk? Je wilt tenslotte dat elke investering ook rendement oplevert. In dit blogartikel leg ik uit hoe een blended learning oplossing je helpt om meer uit je verkooptrainingen te halen. Ik geef 5 tips waar zowel jij als je verkoopmedewerkers profijt van hebben.

> meer

Laatste blog posts