Plan een gratis strategiegesprek in

aNS Award-label

Cases

Laat je inspireren

Field Merchandising Programma

Met ruim 400 shops in Nederland, is het voor Shell van groot belang om zoveel mogelijk omzet uit deze shops te generen. Om dit te bereiken is het belangrijk dat de klant centraal staat en alle shops meer producten en services gaan verkopen. Hiervoor heeft Shell het Field Merchandising Programma ontwikkeld.

 

mockups_0001_Shell_laptop

Centraal binnen het Field Merchandising Programma staat een verbetering van de beleving en ervaring van de klant. Slim omgaan met bijvoorbeeld de shopinrichting, schapopstelling, optimale verlichting en een passend assortiment. Allemaal dingen die het verschil kunnen maken. De merchandising tools juist invoeren en naleven zorgt voor aan consistentie binnen de shops, vergroting van herkenbaarheid bij de klant, een professionelere uitstraling, hogere klanttevredenheid en betere verkoopresultaten.

HBtraining ontwikkelde een online leertraject voor Shell om de shop-medewerkers bekend te maken met het programma en hen de procedures en processen in de winkel te leren. In een reeks van vier online trainingen krijgen de medewerkers telkens een ander onderwerp aangeboden. De medewerkers kunnen de aangeboden kennis onmiddellijk toepassen in praktische tests. Ook vaardigheden worden aangeleerd en geoefend binnen de online training om deze vervolgens toe te passen op de werkvloer. De managers hadden binnen de training de mogelijkheid om de voortgang van de medewerker te volgen en feedback te geven. Resultaat: een betere klantervaring en uniformiteit in de deelnemende Shell-shops!

Bekijk meer cases

Jumbo Extra's

Jumbo Extra’s is het nieuwe klantenprogramma van Jumbo. Hiermee kunnen klanten sparen voor gratis boodschappen, korting op uitjes en leuke extra’s. Om Jumbo Extra’s bij klanten onder de aandacht te brengen, schakelt Jumbo hosts in. Om deze hosts klaar te stomen voor hun rol, ontwikkelde HBtraining een e-learning voor Jumbo.

Opleidingsprogramma C-Sales

Voor haar nieuwe verkopers heeft Mercedes-Benz een opleidingsprogramma ontwikkeld: C-Sales (voluit Certified Sales). Het programma is gebaseerd op zeven competenties waar een Mercedes-Benz verkoper in voldoende mate over moet beschikken.

Nespresso Academy

Zorg dat onze salesmedewerkers en adviseurs een perfecte uitvoering maken in ieder klantcontact en maak ze echte merkambassadeurs. Met deze uitdaging klopte Nespresso bij HBtraining aan. Met alleen al zo’n 32 verschillende koffiesoorten en een groot verloop van medewerkers een hele uitdaging.

Coachview simulatie

Coachview is een softwarepakket waarin opleidingen, trainingen en cursussen georganiseerd, geregistreerd en beheerd kunnen worden. HBtraining heeft een learning journey ontwikkeld waarin het gebruik en de toepassing van het Coachview opleidingsportaal centraal staat.