aNS Award-label_EN

Cases

Geldmaat

Training winkelmedewerkers

Train winkelmedewerkers hoe ze om moeten gaan met het bedienen van de nieuwe geldautomaten in hun winkel. Die opdracht legde Geldmaat bij HBtraining neer. De oplossing: een online training met handige instructievideo’s en scenario’s in combinatie met een winkelbezoek om de winkelmedewerkers wegwijs te maken.

Een Geldmaat automaat, je hebt er vast wel eens eentje gezien in een winkel, winkelcentrum of aan de gevel van een gebouw. Zo’n gele automaat, met het lachende Geldmaat-logo erop. Want alle geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank worden vervangen voor deze geldautomaten van Geldmaat. Zodat mensen gemakkelijk en veilig geld kunnen blijven opnemen en storten.

Richtlijnen voor assistentie 

Sommige mensen zoals bijvoorbeeld ouderen of mensen met een beperking kunnen zich wat onzeker voelen in het bedienen van een geldautomaat. Dat is de reden dat er Geldmaat automaten in winkels staan. In een veilige omgeving, met winkelpersoneel die getraind is om ook assistentie bij de geldautomaat te kunnen verlenen als de klant daar behoefte aan heeft. Maar hoe assisteer je als winkelmedewerker nu een klant en aan welke richtlijnen moet je je houden? Daar gaat de online training op in.

Geldmaat-case-visualVideo’s met praktijksituaties & quizelementen

Geldmaat-case-smartphone

De verschillende onderwerpen in de training zijn telkens op dezelfde herkenbare manier ingedeeld: een video waarin een praktijksituatie geschetst wordt, verdiepende content en een quiz om te checken of de deelnemer de inhoud begrepen heeft.

De video's bevatten telkens herkenbare situaties voor een winkelmedewerker. Want hoe check je de behoeftes van een klant, hoe ga je om met privacy en veiligheid, wat zijn do’s en don’ts, hoe werkt geld opnemen en storten en wat te doen als de automaat een pas inslikt. Allemaal praktische vragen die op een speelse manier getoetst worden in de training. De online training werd gecombineerd met een winkelbezoek om de winkeliers te introduceren met het project.

Bekijk meer cases

Productkennis verkopers verhogen

Hoe verhoog ik het kennisniveau van de verkopers van mijn product? En hoe creëer ik voorkeur voor mijn merk tussen alle andere elektronicamerken in de winkel? Met die vraag klopte JBL, bekend van onder andere de speakers en hoofdtelefoons, aan. Eén van de onderdelen die werd ingezet om hier invulling aan te geven, was een online training.

Opticienverkopers worden Privé Revaux fan

Wat maakt de Privé Revaux zonnebrillen zo bijzonder? Waar is die Blue Filter in de brillen goed voor? En hoe kan de bril ondanks de lage prijs toch zo goed zijn? Het antwoord op die vragen wilde Privé Revaux tussen de oren krijgen bij de verkopers van opticiens. Om dat te realiseren zette Privé Revaux twee van onze producttrainers fulltime in om alle verkopers bekend te maken met Privé Revaux en ze fan te maken!

Al 10 jaar HP producttraining!

Of het nu gaat om laptops, computers of printers, al 10 jaar verzorgen wij producttrainingen voor HP. Eén vaste producttrainer is vanuit HBtraining voor HP op afroep beschikbaar. Zo gaat de trainer op pad om training te geven aan verkopers van onder meer MediaMarkt en Coolblue als er bijvoorbeeld nieuwe producten uitkomen of als er promotors op de winkelvloer worden ingezet. Ook als er veel personeelsverloop is en de nieuwe verkopers nog niet voldoende kennis hebben van de HP-producten worden ze getraind door onze HP-producttrainer.

Tefal producttrainer steelt show!

Hoe zorg ik ervoor dat de verkopers bij MediaMarkt en Blokker de juiste productkennis hebben van onze nieuwe producten? Met die vraag kwam Groupe SEB bij HBtraining. Eén van de elementen die toegepast werd was de inzet van onze producttrainers!