Develop people. Thrive business.

change management.jpeg

Succesvol veranderen met de juiste mindset

Als organisatie werk je hard om je doelen te realiseren. Je bent je ervan bewust dat de prestatie van het bedrijf valt of staat bij de prestatie van mensen en teams. Maar losse trainingen die focussen op het gedrag van medewerkers hebben vaak niet het gewenste duurzame effect op de resultaten. Lukt het je om je mensen en team mee te krijgen in de noodzakelijke veranderingen binnen de organisatie? Of ontstaat er weerstand, conflict en blijft gedragsverandering uit? Realiseer je dan dat gedrag wordt beïnvloedt door onze mindset: de manier waarop we naar uitdagingen, keuzes, kansen en mensen kijken is bepalend voor bedrijfsresultaten. Succesvol veranderen begint dus niet bij gedrag, maar bij de juiste mindset.

Transformatie van mindset

Om dilemma’s te doorbreken en resultaten te behalen moet je de focus leggen op dat wat ons doen en laten beïnvloedt. Gedrag kun en wil je pas echt veranderen als je de bron van het gedrag ook verandert: de mindset. In veel organisaties zijn medewerkers gefocust op hun individuele doelen en worden bedrijfsdoelen vergeten. Zwak teamwork, slechte communicatie, conflicten en gebrek aan verantwoordelijkheid en leiderschap liggen op de loer. De uitdaging ligt in het transformeren van een dergelijke ‘interne mindset’ naar een ‘externe mindset’: van ik naar wij, van mijn resultaten naar onze resultaten.

Succesvol veranderen met de Arbinger aanpak

De Arbinger aanpak maakt een verandering in mindset mogelijk met een combinatie van advies, training en coaching. Wij helpen leiders om hun visie en doelen te realiseren door binnen hun teams de focus te leggen op het collectieve resultaat. Het verbeteren van de samenwerking tussen teams en individuen vermindert ruis in de organisatie, verbetert werktevredenheid en versoepelt communicatie en besluitvorming. Zo realiseer je duurzame gedragsverandering en creëer je de juiste voorwaarden voor groei van mensen, teams en de organisatie.

Training verandermanagement

Wij helpen je graag met het implementeren van een externe mindset binnen jouw team om zo succesvolle organisatieverandering te realiseren. Met onze verandermanagement-trajecten en mindset training op maat zorgen we voor groei in leiders, in teams en dus in jouw organisatie. Benieuwd wat onze gecertificeerde consultants voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met onze mindset expert.

Contact met een mindset expert?