Brand Academy

Een eigen academie binnen je organisatie

Voor merken is het belangrijk dat de beleving van het merk en de kennis van de producten goed beheerst wordt. Naast het ontwikkelen van kennis wilt het merk ook de gespreks- en communicatievaardigheden van hun teams ontwikkelen. Wij helpen jou als merk bij het opzetten van een eigen academie. Zodat medewerkers een betere bijdrage aan de doelen kunnen geven. Focus op een gerichte ontwikkeling van medewerkers door ze een professioneel leertraject te bieden. Met een academie zorg je ervoor dat deelnemers structureel blijven leren en ontwikkelen, wat vele voordelen oplevert voor de medewerker maar ook voor de organisatie. Dit maakt het toekomstbestendig, integraal en impactvol. 

Wil jij weten..

  • Hoe je leren en ontwikkelen op een moderne manier kunt vormgeven binnen jouw organisatie?
  • Wat je nodig hebt om te starten met een brand academie binnen je organisatie?
  • Op welke manier je de huidige academie binnen jouw organisatie verder kan brengen tot de volgende stap?
  • Of denkt je organisatie aan het uitbesteden van (onderdelen) van de academie?

Dan ben je bij HBtraining aan het juiste adres. Om je academie succesvol op te zetten en uit te bouwen, heb je een team nodig dat de expertise in huis heeft. Met onze jarenlange ervaring hebben wij meerdere bedrijven geholpen met de totstandkoming van hun academies. Bekijk de mogelijkheden om meer te weten te komen over hoe wij jouw organisatie kunnen helpen om het plaatje van je academie tot realisatie te brengen. 

De mogelijkheden 

Wil je meer weten?

Visie & Strategie 
Een succesvolle academie begint met een goede visie en strategie. Wat wil je bereiken binnen je organisatie en wat zijn je doelstellingen voor de komende jaren? Met een frisse kijk van onze experts in learning development kunnen we dit samen voor de academie van jouw organisatie bepalen en verbeteren. 

Sparringpartners
Met ons team van specialisten kunnen we je interne team inspireren en leiden in het opzetten van een academie binnen je organisatie. We geven actieve begeleiding binnen je organisatie tot je op het punt komt dat je zelfstandig de academie kunt aansturen.

Ontwikkeling
Een strategisch beleid vraagt om expertise en kennis. Bij de ontwikkeling van het trainingsaanbod bouwen we samen aan een mix van de juiste leerinterventies en leertrajecten. Zo ontstaan blended trainingen met individueel vormgegeven combinaties van online en offline leren.

Planning en organisatie
Wij kunnen trainingen efficiënt indelen, inplannen en organiseren voor jouw organisatie. Zo maken we het mogelijk dat deelnemers zich kunnen inschrijven voor een training, creëren we de groepsindeling en stemmen we de planning af met de trainers.

Trainingen
Op basis van de leerdoelen van jouw organisatie implementeren onze trainers de theorie op een praktische wijze in de dagelijkse realiteit. Je kunt hierbij kiezen uit trainingen uit ons portfolio of trainingen op maat, in een klassikale of een virtual classroom setting. We stellen programma’s op die passen bij het niveau en de leerstijl van de deelnemers. Hierbij denken we het hele trainingsprogramma zelf uit, inclusief de bijbehorende werkvormen, opdrachten en coaching elementen.

Coaching
Coaching is een zeer effectieve methode om medewerkers te helpen hun succesfactor te vergroten. Met onze ervaren coaches bouwen we een programma op maat waarin we jouw team begeleiden in persoonlijke en professionele groei. De coach doet onderzoek, observeert, begeleidt, geeft coachende gesprekken en verzorgt efficiënte trainingen die elke medewerker bevordert in het realiseren van de ambities, doelstellingen of ontwikkeling, die je graag samen wilt bereiken.

E-learning
Bij het creëren van een e-learning maken we gebruik van interactieve programma's. Met het inzetten van online leeroplossingen kunnen deelnemers zelf kiezen wat en wanneer ze op welke manier leren. Bovendien kunnen ze het geleerde meteen toepassen in de praktijk. Zo maakt iedere deelnemer iedere dag stappen in bewustwording, kennis en vaardigheden. 

Onderhoud
Wil je de actualiteit van je aanbod bewaren? Kies er dan voor om de onderhoud van je trainingsaanbod bij HBtraining neer te leggen. Ons team zorgt ervoor dat alle trainingen aangescherpt worden en de inhoud van je trainingsaanbod actueel blijft. Dan kun je denken aan het updaten van programma's, uitbreiden van bestaande trainingen en het opnieuw ontwikkelen of volledig schrappen van trainingen in het aanbod.

Een academie is een waardevolle investering

Je helpt medewerkers zichzelf te ontwikkelen en hun werk beter uit te voeren, hier heb je jarenlang profijt van.
Door leren een duurzame plek te geven in de organisatie zorg je voor een optimaal leer- en verandervermogen.
Een academie is een waardevolle investering die meer leerrendement oplevert dan losse trainingstrajecten.
Met een academie geef je duidelijkheid in alle lagen van de organisatie, het maakt concreet wat medewerkers moeten leren om zich aan te sluiten bij de visie en strategie van het bedrijf.

Academie die wij verzorgen:mockups_0002_Nespresso_laptop - kopieNespresso Brand Academy
Voor Nespresso heeft HBtraining de Nespresso Academy in Nederland een boost gegeven. Hierbij is een trainingsaanbod met meerdere elementen ontwikkeld: learning on the job, e-learning en een halfjaarlijkse live training. Deze trainingen waren gericht op de medewerkers in de buitendienst en werd door ons beheert van planning tot uitvoering. Met als resultaat een snelle online Nespresso onboarding, een online adaptief leertraject, een verhoogde NPS score, verbeterde kennis en echte merk ambassadeurs.
Bekijk de case > 


Meer weten?

Wij helpen je graag met het ontwikkelen van een eigen academie die past bij jullie organisatie. We bieden hulp aan op deelgebieden maar kunnen ook je partner zijn als je het volledig wilt uitbesteden. Er zijn diverse mogelijkheden bij het oprichten van een academie, ben je benieuwd naar welke dat zijn? Neem dan snel contact op. We leggen je graag uit hoe je kunt profiteren van onze kennis en expertise.