Cases

HP

Al 10 jaar HP producttraining!

Of het nu gaat om laptops, computers of printers, al 10 jaar verzorgen wij producttrainingen voor HP. Eén vaste producttrainer is vanuit HBtraining voor HP op afroep beschikbaar. Zo gaat de trainer op pad om training te geven aan verkopers van onder meer MediaMarkt en Coolblue als er bijvoorbeeld nieuwe producten uitkomen of als er promotors op de winkelvloer worden ingezet. Ook als er veel personeelsverloop is en de nieuwe verkopers nog niet voldoende kennis hebben van de HP-producten worden ze getraind door onze HP-producttrainer.

De vaste producttrainer van HBtraining krijgt een paar keer per jaar zelf training vanuit HP over de nieuwste producten. Door een vaste gezicht hieraan te koppelen is de kennis over de producten groot. De hele opzet van de trainingen die de producttrainer aan de verkopers geeft, sluit dan ook naadloos aan op waar HP voor staat.

Racen & ganzenbord

Als een training leuk en interactief is, wordt kennis beter onthouden en nemen deelnemers de kennis beter op. Dat passen we uiteraard toe in de HP producttrainingen. Dit ervaarden de HP deelnemers bijvoorbeeld in één van de trainingen waarbij de verkopers met moeilijk bestuurbare raceautootjes een raceparcours moesten afleggen! Het parcours was vergelijkbaar met ganzenbord. Onderweg vonden de deelnemers korte stukjes informatie waarover ze vervolgens een vraag moesten beantwoorden. Bij een goed antwoord scoorden ze een punt en mochten ze verder rijden. Een leuke en leerzame producttraining die daadwerkelijk blijft hangen!

HP ganzenbord spel in training    HP ganzenbord training

Productkennis koppelen aan een activiteit

Een spel zoals hierboven is een vast onderdeel van de producttrainingen voor HP. De spellen kunnen per training verschillen. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat je het opdoen van productkennis koppelt aan een activiteit. Dat maakt het voor de deelnemers niet alleen leuker om de training bij te wonen, het zorgt er ook voor dat de productinformatie beter blijft hangen. Tijdens het spelen van het spel komt adrenaline vrij waardoor de deelnemers scherper zijn en ze de informatie beter opslaan.

Bekijk meer cases

Training winkelmedewerkers

Train winkelmedewerkers hoe ze om moeten gaan met het bedienen van de nieuwe geldautomaten in hun winkel. Die opdracht legde Geldmaat bij HBtraining neer. De oplossing: een online training met handige instructievideo’s en scenario’s in combinatie met een winkelbezoek om de winkelmedewerkers wegwijs te maken.

Productkennis verkopers verhogen

Hoe verhoog ik het kennisniveau van de verkopers van mijn product? En hoe creëer ik voorkeur voor mijn merk tussen alle andere elektronicamerken in de winkel? Met die vraag klopte JBL, bekend van onder andere de speakers en hoofdtelefoons, aan. Eén van de onderdelen die werd ingezet om hier invulling aan te geven, was een online training.

Opticienverkopers worden Privé Revaux fan

Wat maakt de Privé Revaux zonnebrillen zo bijzonder? Waar is die Blue Filter in de brillen goed voor? En hoe kan de bril ondanks de lage prijs toch zo goed zijn? Het antwoord op die vragen wilde Privé Revaux tussen de oren krijgen bij de verkopers van opticiens. Om dat te realiseren zette Privé Revaux twee van onze producttrainers fulltime in om alle verkopers bekend te maken met Privé Revaux en ze fan te maken!

Tefal producttrainer steelt show!

Hoe zorg ik ervoor dat de verkopers bij MediaMarkt en Blokker de juiste productkennis hebben van onze nieuwe producten? Met die vraag kwam Groupe SEB bij HBtraining. Eén van de elementen die toegepast werd was de inzet van onze producttrainers!