Plan een gratis strategiegesprek in

aNS Award-label

Cases

Laat je inspireren

Onboarding van promotors

Hamilton Bright Brand Activation verzorgt merkactivatie en sales promotie voor vele A-merken. Dat doen ze op en rondom de winkelvloer, maar ook op bijvoorbeeld bedrijfsevenementen. Voor de nieuwe medewerkers van Hamilton Bright Brand Activation – sales en event promotors - heeft HBtraining een onboarding programma ontwikkeld om de medewerkers snel productief in hun functie te krijgen en ze een warm welkom te geven. Aangezien de promotors vooral voor merken in winkels werken, is tevens het doel om de doelgroep beter bekend te maken met Hamilton Bright Brand Activation en ze meer te binden.

Visueel aantrekkelijk

De promotors zijn veelal jonge mensen die het promotor werk als bijbaan hebben. Passend bij deze doelgroep hebben we een visueel aansprekend onboarding programma met veel videocontent ontwikkeld.

Inzicht in je werkdag

In het onboarding programma wordt duidelijk uitgelegd hoe je werkdag als promotor er uit ziet, wat er van je verwacht wordt en hoe de organisatie in elkaar zit. Wat het leuk maakt om voor Hamilton Bright Brand Activation te werken, veelgestelde vragen en een handige cheat sheet waarin in één oogopslag de belangrijkste elementen van je werkdag nog eens worden samengevat. Door middel van quizzen wordt de kennis van de deelnemer getest. Alle ingrediënten om de promotor snel up en running te krijgen!

aNS Award-label

Het HBBA onboarding heeft de Most Inspiring Learning Journey Award 2020 gewonnen!
Kijk hieronder terug naar de presentatie tijdens de aNewSpring Awards waarin Nicole je meeneemt in de 9 uitdagingen van deze case.

 

Bekijk meer cases

Google product field training

“Hey Google, hoe warm wordt het vandaag?”. Je Google Assistent kan je helpen met meer dan een miljoen acties, onze huizen worden steeds meer ‘smart homes’ en technologie ontwikkelt zich in rap tempo door. Winkelketens in consumentenelektronica hebben een enorm productassortiment, producten met allerlei nieuwe technische snufjes. Voor deze ketens, zoals MediaMarkt, Coolblue en BCC, is het dus ontzettend belangrijk dat hun verkopers voldoende kennis hebben over al deze producten. En deze kennis wordt vanuit het productmerk verzorgd.

Jumbo Extra's

Jumbo Extra’s is het nieuwe klantenprogramma van Jumbo. Hiermee kunnen klanten sparen voor gratis boodschappen, korting op uitjes en leuke extra’s. Om Jumbo Extra’s bij klanten onder de aandacht te brengen, schakelt Jumbo hosts in. Om deze hosts klaar te stomen voor hun rol, ontwikkelde HBtraining een e-learning voor Jumbo.

Opleidingsprogramma C-Sales

Voor haar nieuwe verkopers heeft Mercedes-Benz een opleidingsprogramma ontwikkeld: C-Sales (voluit Certified Sales). Het programma is gebaseerd op zeven competenties waar een Mercedes-Benz verkoper in voldoende mate over moet beschikken.

Nespresso Academy

Zorg dat onze salesmedewerkers en adviseurs een perfecte uitvoering maken in ieder klantcontact en maak ze echte merkambassadeurs. Met deze uitdaging klopte Nespresso bij HBtraining aan. Met alleen al zo’n 32 verschillende koffiesoorten en een groot verloop van medewerkers een hele uitdaging.