Plan een gratis strategiegesprek in

aNS Award-label_EN

Cases

Hamilton Bright Brand Activation

Onboarding van promotors

Hamilton Bright Brand Activation verzorgt merkactivatie en sales promotie voor vele A-merken. Dat doen ze op en rondom de winkelvloer, maar ook op bijvoorbeeld bedrijfsevenementen. Voor de nieuwe medewerkers van Hamilton Bright Brand Activation – sales en event promotors - heeft HBtraining een onboarding programma ontwikkeld om de medewerkers snel productief in hun functie te krijgen en ze een warm welkom te geven. Aangezien de promotors vooral voor merken in winkels werken, is tevens het doel om de doelgroep beter bekend te maken met Hamilton Bright Brand Activation en ze meer te binden.

Visueel aantrekkelijk

De promotors zijn veelal jonge mensen die het promotor werk als bijbaan hebben. Passend bij deze doelgroep hebben we een visueel aansprekend onboarding programma met veel videocontent ontwikkeld.

Inzicht in je werkdag

In het onboarding programma wordt duidelijk uitgelegd hoe je werkdag als promotor er uit ziet, wat er van je verwacht wordt en hoe de organisatie in elkaar zit. Wat het leuk maakt om voor Hamilton Bright Brand Activation te werken, veelgestelde vragen en een handige cheat sheet waarin in één oogopslag de belangrijkste elementen van je werkdag nog eens worden samengevat. Door middel van quizzen wordt de kennis van de deelnemer getest. Alle ingrediënten om de promotor snel up en running te krijgen!

aNS Award-label

Het HBBA onboarding programma heeft de Most Inspiring Learning Journey Award 2020 gewonnen! Kijk hieronder terug naar de presentatie tijdens de aNewSpring Awards waarin Nicole je meeneemt in de 9 uitdagingen van deze case.

 

Bekijk meer cases

Opticienverkopers worden Privé Revaux fan

Wat maakt de Privé Revaux zonnebrillen zo bijzonder? Waar is die Blue Filter in de brillen goed voor? En hoe kan de bril ondanks de lage prijs toch zo goed zijn? Het antwoord op die vragen wilde Privé Revaux tussen de oren krijgen bij de verkopers van opticiens. Om dat te realiseren zette Privé Revaux twee van onze producttrainers fulltime in om alle verkopers bekend te maken met Privé Revaux en ze fan te maken!

Al 10 jaar HP producttraining!

Of het nu gaat om laptops, computers of printers, al 10 jaar verzorgen wij producttrainingen voor HP. Eén vaste producttrainer is vanuit HBtraining voor HP op afroep beschikbaar. Zo gaat de trainer op pad om training te geven aan verkopers van onder meer MediaMarkt en Coolblue als er bijvoorbeeld nieuwe producten uitkomen of als er promotors op de winkelvloer worden ingezet. Ook als er veel personeelsverloop is en de nieuwe verkopers nog niet voldoende kennis hebben van de HP-producten worden ze getraind door onze HP-producttrainer.

Tefal producttrainer steelt show!

Hoe zorg ik ervoor dat de verkopers bij MediaMarkt en Blokker de juiste productkennis hebben van onze nieuwe producten? Met die vraag kwam Groupe SEB bij HBtraining. Eén van de elementen die toegepast werd was de inzet van onze producttrainers!

Van verkoper naar Google ambassadeur

“Hey Google, hoe warm wordt het vandaag?”. Je Google Assistent kan je helpen met meer dan een miljoen acties, onze huizen worden steeds meer ‘smart homes’ en technologie ontwikkelt zich in rap tempo door. Winkelketens in consumentenelektronica hebben een enorm productassortiment, producten met allerlei nieuwe technische snufjes. Voor deze ketens, zoals MediaMarkt, Coolblue en BCC, is het dus ontzettend belangrijk dat hun verkopers voldoende kennis hebben over al deze producten. En deze kennis wordt vanuit het productmerk verzorgd.