Cases

JBL

Productkennis verkopers verhogen

Hoe verhoog ik het kennisniveau van de verkopers van mijn product? En hoe creëer ik voorkeur voor mijn merk tussen alle andere elektronicamerken in de winkel? Met die vraag klopte JBL, bekend van onder andere de speakers en hoofdtelefoons, aan. Eén van de onderdelen die werd ingezet om hier invulling aan te geven, was een online training.

JBL verkoopt zijn producten onder andere via verkopers in MediaMarkt. Deze verkopers verkopen naast het JBL merk ook diverse andere merken in dezelfde productcategorie. Voor JBL is het dus belangrijk om merkvoorkeur te creëren bij de MediaMarkt verkopers en ambassadeurs, en ervoor te zorgen dat de verkopers voldoende kennis hebben van de JBL producten. Met als uiteindelijke doel: een beter salesresultaat.

Up-to-date blijven

In de learning journey staan alle JBL producten met hun unieke eigenschappen centraal. Eigenschappen die een verkoper moet kennen om het product te kunnen verkopen. Maar als verkoper moet je natuurlijk niet specifiek iets weten van één JBL product, maar van alle JBL producten in de winkel. Van het volledige assortiment dus! En dat assortiment verandert natuurlijk nogal, bijvoorbeeld door nieuwe producten of andere updates. Dus is het ook nog eens zaak dat die productkennis up-to-date gehouden wordt. De learning journey wordt dus continu aangevuld met de nieuwste productontwikkelingen. Daarnaast is de learning journey mobile-first ingericht, passend bij de doelgroep. 

jbl memotrainer_nw_bijgesneden

MemoTrainer

visual memotrainerHerhaling is de oplossing tegen vergeten, aldus de psycholoog Ebbinghaus. Hij toonde aan dat mensen maar liefst 80% van de opgedane kennis binnen 24 uur alweer vergeten. Hij ontwikkelde een schema dat ervoor zou zorgen dat kennis opgeslagen werd in het langetermijngeheugen. Op dit schema is de MemoTrainer gebaseerd.

Kennis opslaan in geheugen 

Door middel van de MemoTrainer kunnen verkopers hun kennis testen. De verkoper kan zelf aangeven op welke momenten en hoe intensief hij of zij getraind wil worden: dagelijks of wekelijks, en het aantal vragen per keer. De MemoTrainer geeft vervolgens herhaaloefeningen, gepersonaliseerd voor de deelnemer. Zo kan een deelnemer aangeven getest te willen worden op specifieke producten, of juist op de producten waarvan zijn kennis het geringst is. Zo onthoudt een deelnemer het geleerde beter.

Resultaat: een verkoper met meer productkennis, een beter advies voor de klant en meer verkopen!

JBL memotrainer instellingen

 

 

 

Bekijk meer cases

Training winkelmedewerkers

Train winkelmedewerkers hoe ze om moeten gaan met het bedienen van de nieuwe geldautomaten in hun winkel. Die opdracht legde Geldmaat bij HBtraining neer. De oplossing: een online training met handige instructievideo’s en scenario’s in combinatie met een winkelbezoek om de winkelmedewerkers wegwijs te maken.

Opticienverkopers worden Privé Revaux fan

Wat maakt de Privé Revaux zonnebrillen zo bijzonder? Waar is die Blue Filter in de brillen goed voor? En hoe kan de bril ondanks de lage prijs toch zo goed zijn? Het antwoord op die vragen wilde Privé Revaux tussen de oren krijgen bij de verkopers van opticiens. Om dat te realiseren zette Privé Revaux twee van onze producttrainers fulltime in om alle verkopers bekend te maken met Privé Revaux en ze fan te maken!

Al 10 jaar HP producttraining!

Of het nu gaat om laptops, computers of printers, al 10 jaar verzorgen wij producttrainingen voor HP. Eén vaste producttrainer is vanuit HBtraining voor HP op afroep beschikbaar. Zo gaat de trainer op pad om training te geven aan verkopers van onder meer MediaMarkt en Coolblue als er bijvoorbeeld nieuwe producten uitkomen of als er promotors op de winkelvloer worden ingezet. Ook als er veel personeelsverloop is en de nieuwe verkopers nog niet voldoende kennis hebben van de HP-producten worden ze getraind door onze HP-producttrainer.

Tefal producttrainer steelt show!

Hoe zorg ik ervoor dat de verkopers bij MediaMarkt en Blokker de juiste productkennis hebben van onze nieuwe producten? Met die vraag kwam Groupe SEB bij HBtraining. Eén van de elementen die toegepast werd was de inzet van onze producttrainers!