Plan een gratis strategiegesprek in

aNS Award-label

Cases

Laat je inspireren

Opleidingsprogramma C-Sales

Voor haar nieuwe verkopers heeft Mercedes-Benz een opleidingsprogramma ontwikkeld: C-Sales (voluit Certified Sales). Het programma is gebaseerd op zeven competenties waar een Mercedes-Benz verkoper in voldoende mate over moet beschikken.

Volwaardig verkoper

Het opleidingsprogramma duurt één jaar en bestaat uit 10 trainingen die de verkoper blended worden aangeboden. Ook is de deelnemer gekoppeld aan een coach die de deelnemer tijdens het eenjarige traject begeleidt, samen met de verkoopleider van de betreffende deelnemer. Na dit jaar is de deelnemer gegroeid tot een volwaardig verkoper.

Online training

HBtraining heeft in samenwerking met AutomotivePlus het Mercedes-Benz opleidingsplatform ontwikkeld. Vooropdrachten en relevante informatie over de live training worden via het platform gedeeld en zaken als zelfassesments, competentietesten en 360 graden feedback komen hierin ook terug. Ook worden per kwartaal nieuwe kennistesten toegevoegd en gekoppeld aan de prestatie van de verkoper.

Mercedes_screen_framed

 

Bekijk meer cases

Google product field training

“Hey Google, hoe warm wordt het vandaag?”. Je Google Assistent kan je helpen met meer dan een miljoen acties, onze huizen worden steeds meer ‘smart homes’ en technologie ontwikkelt zich in rap tempo door. Winkelketens in consumentenelektronica hebben een enorm productassortiment, producten met allerlei nieuwe technische snufjes. Voor deze ketens, zoals MediaMarkt, Coolblue en BCC, is het dus ontzettend belangrijk dat hun verkopers voldoende kennis hebben over al deze producten. En deze kennis wordt vanuit het productmerk verzorgd.

Jumbo Extra's

Jumbo Extra’s is het nieuwe klantenprogramma van Jumbo. Hiermee kunnen klanten sparen voor gratis boodschappen, korting op uitjes en leuke extra’s. Om Jumbo Extra’s bij klanten onder de aandacht te brengen, schakelt Jumbo hosts in. Om deze hosts klaar te stomen voor hun rol, ontwikkelde HBtraining een e-learning voor Jumbo.

Nespresso Academy

Zorg dat onze salesmedewerkers en adviseurs een perfecte uitvoering maken in ieder klantcontact en maak ze echte merkambassadeurs. Met deze uitdaging klopte Nespresso bij HBtraining aan. Met alleen al zo’n 32 verschillende koffiesoorten en een groot verloop van medewerkers een hele uitdaging.

Coachview simulatie

Coachview is een softwarepakket waarin opleidingen, trainingen en cursussen georganiseerd, geregistreerd en beheerd kunnen worden. HBtraining heeft een learning journey ontwikkeld waarin het gebruik en de toepassing van het Coachview opleidingsportaal centraal staat.