aNS Award-label_EN

Cases

Privé Revaux

Opticienverkopers worden Privé Revaux fan

Wat maakt de Privé Revaux zonnebrillen zo bijzonder? Waar is die Blue Filter in de brillen goed voor? En hoe kan de bril ondanks de lage prijs toch zo goed zijn? Het antwoord op die vragen wilde Privé Revaux tussen de oren krijgen bij de verkopers van opticiens. Om dat te realiseren zette Privé Revaux twee van onze producttrainers fulltime in om alle verkopers bekend te maken met Privé Revaux en ze fan te maken!

Privé Revaux is een Amerikaans zonnebrillen- en brillenmerk, met acteur Jamie Foxx als boegbeeld. Ruim een jaar geleden besloten ze de stap te maken naar de Europese markt. Daarvoor gingen ze een exclusieve samenwerking aan met opticiens Pearle en Eyewish.

visual instagram prive revaux

Interactief trainingsprogramma

Waar is die speciale filter in de brillen nu voor? En waarom zijn de brillen ondanks de lage prijs kwalitatief toch zo goed? Vragen die onder meer terugkwamen in het interactief trainingsprogramma. Passend bij het merk en de doelgroep van Privé Revaux werden twee trainers met een moderne urban uitstraling ingezet in Nederland en België. Daarbij zetten zij ook social media om bijvoorbeeld bepaalde brillen en hun aanwezigheid bij een opticien onder de aandacht te brengen.

Producttraining bij opticiens op locatie

De training vond plaats bij de opticiens op locatie. Voor de bezoekersplanning en het indelen van hun tijd, waren de trainers zelf verantwoordelijk zodat Privé Revaux hier geen omkijken naar had. Tijdens de winkelbezoeken werd meestal ‘s ochtends de producttraining gegeven, omdat het dan rustiger was in de winkels. In de middag werd operationeel meegewerkt met de verkoop van de (zonne)brillen. Een uitgelezen moment om te ontdekken welke vragen klanten hebben en hoe je ze kunt overhalen om tot aankoop over te gaan. Kennis die ze bij de volgende producttraining meteen weer konden gebruiken. En zo maakten zij ambassadeurs van nog meer verkopers!

prive revaux ambassadeurs

 

Bekijk meer cases

Training winkelmedewerkers

Train winkelmedewerkers hoe ze om moeten gaan met het bedienen van de nieuwe geldautomaten in hun winkel. Die opdracht legde Geldmaat bij HBtraining neer. De oplossing: een online training met handige instructievideo’s en scenario’s in combinatie met een winkelbezoek om de winkelmedewerkers wegwijs te maken.

Productkennis verkopers verhogen

Hoe verhoog ik het kennisniveau van de verkopers van mijn product? En hoe creëer ik voorkeur voor mijn merk tussen alle andere elektronicamerken in de winkel? Met die vraag klopte JBL, bekend van onder andere de speakers en hoofdtelefoons, aan. Eén van de onderdelen die werd ingezet om hier invulling aan te geven, was een online training.

Al 10 jaar HP producttraining!

Of het nu gaat om laptops, computers of printers, al 10 jaar verzorgen wij producttrainingen voor HP. Eén vaste producttrainer is vanuit HBtraining voor HP op afroep beschikbaar. Zo gaat de trainer op pad om training te geven aan verkopers van onder meer MediaMarkt en Coolblue als er bijvoorbeeld nieuwe producten uitkomen of als er promotors op de winkelvloer worden ingezet. Ook als er veel personeelsverloop is en de nieuwe verkopers nog niet voldoende kennis hebben van de HP-producten worden ze getraind door onze HP-producttrainer.

Tefal producttrainer steelt show!

Hoe zorg ik ervoor dat de verkopers bij MediaMarkt en Blokker de juiste productkennis hebben van onze nieuwe producten? Met die vraag kwam Groupe SEB bij HBtraining. Eén van de elementen die toegepast werd was de inzet van onze producttrainers!