Plan een gratis strategiegesprek in

aNS Award-label_EN

Cases

Relevant Holdings

Relevant Retail Academy

Voor Relevant Holdings, het concern achter onder andere The Phone House, ontwikkelde HBtraining de Relevant Retail Academy. De Academy is ontworpen voor verschillende functiegroepen binnen de ‘tech’ winkelketen: verkopers, leidinggevenden en medewerkers technische support.

Theorie vertalen naar praktijk

HBtraining heeft uitdagende, levendige en interactieve trainingen ontwikkeld, waarbij de theorie altijd betrekking heeft op de concrete werkpraktijk en de deelnemers direct hun kennis kunnen vertalen naar gedrag.

Blended aanpak

Er zijn diverse learning journeys ontwikkeld voor verschillende functiegroepen. Zo is onder andere een onboarding module ontwikkeld voor nieuwe medewerkers, om ze snel up en running te krijgen in hun functie. Alle learning journeys hebben telkens een blended opzet, en bestaan bijvoorbeeld uit een mindshift module tijdens de kick-off, diverse online trainingen, face to face trainingen en boosters: korte wekelijks terugkerende triggervragen over een bepaald onderwerp.

Boost Your Sales

Een ander onderdeel binnen de Academy is de learning journey ‘Boost Your Sales’. Deze is ontwikkeld voor alle sales medewerkers om hen te helpen bij hun verkoopgesprekken. Naast de online training zijn de deelnemers ook gekoppeld aan een sales coach en is er gamification toegepast. Door middel van het toevoegen van een tijdelijk spel-element met winactie, zijn de medewerkers extra gestimuleerd om actief aan het programma mee te doen. HBtraining heeft ook het script en regie van de video’s binnen de online training verzorgd.

RH_screen_framed

 

Bekijk meer cases

Opticienverkopers worden Privé Revaux fan

Wat maakt de Privé Revaux zonnebrillen zo bijzonder? Waar is die Blue Filter in de brillen goed voor? En hoe kan de bril ondanks de lage prijs toch zo goed zijn? Het antwoord op die vragen wilde Privé Revaux tussen de oren krijgen bij de verkopers van opticiens. Om dat te realiseren zette Privé Revaux twee van onze producttrainers fulltime in om alle verkopers bekend te maken met Privé Revaux en ze fan te maken!

Al 10 jaar HP producttraining!

Of het nu gaat om laptops, computers of printers, al 10 jaar verzorgen wij producttrainingen voor HP. Eén vaste producttrainer is vanuit HBtraining voor HP op afroep beschikbaar. Zo gaat de trainer op pad om training te geven aan verkopers van onder meer MediaMarkt en Coolblue als er bijvoorbeeld nieuwe producten uitkomen of als er promotors op de winkelvloer worden ingezet. Ook als er veel personeelsverloop is en de nieuwe verkopers nog niet voldoende kennis hebben van de HP-producten worden ze getraind door onze HP-producttrainer.

Tefal producttrainer steelt show!

Hoe zorg ik ervoor dat de verkopers bij MediaMarkt en Blokker de juiste productkennis hebben van onze nieuwe producten? Met die vraag kwam Groupe SEB bij HBtraining. Eén van de elementen die toegepast werd was de inzet van onze producttrainers!

Van verkoper naar Google ambassadeur

“Hey Google, hoe warm wordt het vandaag?”. Je Google Assistent kan je helpen met meer dan een miljoen acties, onze huizen worden steeds meer ‘smart homes’ en technologie ontwikkelt zich in rap tempo door. Winkelketens in consumentenelektronica hebben een enorm productassortiment, producten met allerlei nieuwe technische snufjes. Voor deze ketens, zoals MediaMarkt, Coolblue en BCC, is het dus ontzettend belangrijk dat hun verkopers voldoende kennis hebben over al deze producten. En deze kennis wordt vanuit het productmerk verzorgd.