Plan een gratis strategiegesprek in

aNS Award-label

Cases

Laat je inspireren

Relevant Retail Academy

Voor Relevant Holdings, het concern achter onder andere The Phone House, ontwikkelde HBtraining de Relevant Retail Academy. De Academy is ontworpen voor verschillende functiegroepen binnen de ‘tech’ winkelketen: verkopers, leidinggevenden en medewerkers technische support.

Theorie vertalen naar praktijk

HBtraining heeft uitdagende, levendige en interactieve trainingen ontwikkeld, waarbij de theorie altijd betrekking heeft op de concrete werkpraktijk en de deelnemers direct hun kennis kunnen vertalen naar gedrag.

Blended aanpak

Er zijn diverse learning journeys ontwikkeld voor verschillende functiegroepen. Zo is onder andere een onboarding module ontwikkeld voor nieuwe medewerkers, om ze snel up en running te krijgen in hun functie. Alle learning journeys hebben telkens een blended opzet, en bestaan bijvoorbeeld uit een mindshift module tijdens de kick-off, diverse online trainingen, face to face trainingen en boosters: korte wekelijks terugkerende triggervragen over een bepaald onderwerp.

Boost Your Sales

Een ander onderdeel binnen de Academy is de learning journey ‘Boost Your Sales’. Deze is ontwikkeld voor alle sales medewerkers om hen te helpen bij hun verkoopgesprekken. Naast de online training zijn de deelnemers ook gekoppeld aan een sales coach en is er gamification toegepast. Door middel van het toevoegen van een tijdelijk spel-element met winactie, zijn de medewerkers extra gestimuleerd om actief aan het programma mee te doen. HBtraining heeft ook het script en regie van de video’s binnen de online training verzorgd.

RH_screen_framed

 

Bekijk meer cases

Google product field training

“Hey Google, hoe warm wordt het vandaag?”. Je Google Assistent kan je helpen met meer dan een miljoen acties, onze huizen worden steeds meer ‘smart homes’ en technologie ontwikkelt zich in rap tempo door. Winkelketens in consumentenelektronica hebben een enorm productassortiment, producten met allerlei nieuwe technische snufjes. Voor deze ketens, zoals MediaMarkt, Coolblue en BCC, is het dus ontzettend belangrijk dat hun verkopers voldoende kennis hebben over al deze producten. En deze kennis wordt vanuit het productmerk verzorgd.

Jumbo Extra's

Jumbo Extra’s is het nieuwe klantenprogramma van Jumbo. Hiermee kunnen klanten sparen voor gratis boodschappen, korting op uitjes en leuke extra’s. Om Jumbo Extra’s bij klanten onder de aandacht te brengen, schakelt Jumbo hosts in. Om deze hosts klaar te stomen voor hun rol, ontwikkelde HBtraining een e-learning voor Jumbo.

Opleidingsprogramma C-Sales

Voor haar nieuwe verkopers heeft Mercedes-Benz een opleidingsprogramma ontwikkeld: C-Sales (voluit Certified Sales). Het programma is gebaseerd op zeven competenties waar een Mercedes-Benz verkoper in voldoende mate over moet beschikken.

Nespresso Academy

Zorg dat onze salesmedewerkers en adviseurs een perfecte uitvoering maken in ieder klantcontact en maak ze echte merkambassadeurs. Met deze uitdaging klopte Nespresso bij HBtraining aan. Met alleen al zo’n 32 verschillende koffiesoorten en een groot verloop van medewerkers een hele uitdaging.