aNS Award-label_EN

Cases

Groupe SEB

Tefal producttrainer steelt show!

Hoe zorg ik ervoor dat de verkopers bij MediaMarkt en Blokker de juiste productkennis hebben van onze nieuwe producten? Met die vraag kwam Groupe SEB bij HBtraining. Eén van de elementen die toegepast werd was de inzet van onze producttrainers!

Groupe SEB verkoopt vooral klein huishoudelijke apparaten van merken zoals Tefal, Krups en Rowenta en apparaten als stofzuigers, föhns, koffiezetapparaten en strijkijzers. De producten zijn verkrijgbaar bij verschillende retailers in Nederland, waaronder MediaMarkt en BCC.

Productdemonstratie voor verkopers van BCC

Retailer BCC organiseerde een beurs waarbij alle merken een stand kregen om hun nieuwe producten te laten zien aan de BCC-verkopers. Onze producttrainer bemande de stand en verzorgde een productdemonstratie voor de verkopers. In dit specifieke geval een luxe stoomstrijkijzer van Tefal ter waarde van 250 euro. Hiermee demonstreerde de producttrainer onder meer hoe je een overhemd helemaal kreukvrij kunt strijken. Een uitstekende manier om meteen de aandacht te trekken!

Zelf ervaren

Een producttrainer van HBtraining doet meer dan alleen laten zien wat een product kan. De trainer houdt niet zomaar een praatje met de verkopers van de retailers, maar vertelt een compleet en boeiend verhaal. Daarnaast zorgt de producttrainer ervoor dat de verkopers de producten ook zelf kunnen ervaren. Om de verkopers extra bij een product te betrekken, gebruikt een trainer vaak een spelelement om de productdemonstratie nóg interactiever te maken.

Goede voorbereiding

Deelname van een producttrainer aan een beurs of evenement begint altijd met een goede voorbereiding. Daarom kreeg de producttrainer vooraf training van een productspecialist van Groupe SEB. Met die informatie stelde de producttrainer zelf een leuke en leerzame beurstraining samen waarmee de verkopers het product echt leerden kennen.

Bekijk meer cases

Training winkelmedewerkers

Train winkelmedewerkers hoe ze om moeten gaan met het bedienen van de nieuwe geldautomaten in hun winkel. Die opdracht legde Geldmaat bij HBtraining neer. De oplossing: een online training met handige instructievideo’s en scenario’s in combinatie met een winkelbezoek om de winkelmedewerkers wegwijs te maken.

Productkennis verkopers verhogen

Hoe verhoog ik het kennisniveau van de verkopers van mijn product? En hoe creëer ik voorkeur voor mijn merk tussen alle andere elektronicamerken in de winkel? Met die vraag klopte JBL, bekend van onder andere de speakers en hoofdtelefoons, aan. Eén van de onderdelen die werd ingezet om hier invulling aan te geven, was een online training.

Opticienverkopers worden Privé Revaux fan

Wat maakt de Privé Revaux zonnebrillen zo bijzonder? Waar is die Blue Filter in de brillen goed voor? En hoe kan de bril ondanks de lage prijs toch zo goed zijn? Het antwoord op die vragen wilde Privé Revaux tussen de oren krijgen bij de verkopers van opticiens. Om dat te realiseren zette Privé Revaux twee van onze producttrainers fulltime in om alle verkopers bekend te maken met Privé Revaux en ze fan te maken!

Al 10 jaar HP producttraining!

Of het nu gaat om laptops, computers of printers, al 10 jaar verzorgen wij producttrainingen voor HP. Eén vaste producttrainer is vanuit HBtraining voor HP op afroep beschikbaar. Zo gaat de trainer op pad om training te geven aan verkopers van onder meer MediaMarkt en Coolblue als er bijvoorbeeld nieuwe producten uitkomen of als er promotors op de winkelvloer worden ingezet. Ook als er veel personeelsverloop is en de nieuwe verkopers nog niet voldoende kennis hebben van de HP-producten worden ze getraind door onze HP-producttrainer.