Plan een gratis strategiegesprek in

aNS Award-label

Cases

Laat je inspireren

Unilever Junior Rayon Manager Academy

Voor Unilever ontwikkelde HBtraining een blended leertraject voor de junior rayon managers. Doel van de training: leren om op een effectieve manier te communiceren zodat ze betere klantrelaties opbouwen en betere resultaten krijgen.

We ontwikkelden een inspirerende blended learning journey waar de medewerker zich kan voorbereiden op de live training en gemakkelijk de kennis kan toepassen in de praktijk. Resultaat: een snelle overdracht van de kennis naar de medewerkers, een beter presterende werknemer en een betere klantbeleving!

Unilever_Photos

 

Bekijk meer cases

Jumbo Extra's

Jumbo Extra’s is het nieuwe klantenprogramma van Jumbo. Hiermee kunnen klanten sparen voor gratis boodschappen, korting op uitjes en leuke extra’s. Om Jumbo Extra’s bij klanten onder de aandacht te brengen, schakelt Jumbo hosts in. Om deze hosts klaar te stomen voor hun rol, ontwikkelde HBtraining een e-learning voor Jumbo.

Opleidingsprogramma C-Sales

Voor haar nieuwe verkopers heeft Mercedes-Benz een opleidingsprogramma ontwikkeld: C-Sales (voluit Certified Sales). Het programma is gebaseerd op zeven competenties waar een Mercedes-Benz verkoper in voldoende mate over moet beschikken.

Field Merchandising Programma

Met ruim 400 shops in Nederland, is het voor Shell van groot belang om zoveel mogelijk omzet uit deze shops te generen. Om dit te bereiken is het belangrijk dat de klant centraal staat en alle shops meer producten en services gaan verkopen. Hiervoor heeft Shell het Field Merchandising Programma ontwikkeld.

Nespresso Academy

Zorg dat onze salesmedewerkers en adviseurs een perfecte uitvoering maken in ieder klantcontact en maak ze echte merkambassadeurs. Met deze uitdaging klopte Nespresso bij HBtraining aan. Met alleen al zo’n 32 verschillende koffiesoorten en een groot verloop van medewerkers een hele uitdaging.