Inspiratie

Blogs, nieuws en interessante artikelen

  5 teambuilding activiteiten voor een hogere performance

  De samenwerking tussen je teams is essentieel voor de teamgeest. Een goede teamgeest zorgt voor een gezellige sfeer, versterkt de wil om samen te werken en motiveert je personeel. Door samen met je collega’s aan evenementen en activiteiten deel te nemen laat je jouw team op een leuke manier groeien en bouw je een sterke band op. Daarom delen we in dit artikel 5 leuke teambuilding activiteiten die jij met je team kunt uitvoeren.

  Opdracht 1. De marshmallow spaghetti tower

  Voor: creatieve probleemoplossing
  Benodigdheden: pakje ongekookte spaghetti en een zak met grote marshmallows
  Welk team kan de hoogste toren bouwen? Voor de marshmallow spaghettitoren heb je ongekookte spaghetti en marshmallows nodig. De teams gaan hier mee aan de slag en wie de hoogste toren heeft gebouwd wint. Belangrijk: De marshmallow moet helemaal bovenaan de spaghettitoren staan en de hele structuur moet vijf seconden op zichzelf staan (dat betekent dat er geen handen of andere voorwerpen op staan!)

  Opdracht 2. Office Quiz
  Voor: teambinding
  Benodigdheden: 20 tot 25 vragen over je werkplek
  Op zoek naar een snelle en makkelijke teambuilding activiteit waar je ook op afstand aan kunt deelnemen? Maak dan een office quiz met vragen over de werkplek en test je team hun kennis. Stel een vragenlijst op zoals “hoeveel ramen heeft het kantoor?”, “hoeveel mensen werken er op de sales afdeling?”, “in welke maand zijn de meeste collega’s jarig?”. Wie de meeste vragen goed heeft wint. Met deze activiteit kun je de oplettendheid van je team testen.

  Opdracht 3. Mijnenveld
  Voor: communicatie
  Benodigdheden: een lege ruimte of gang en een verzameling van kantoorartikelen
  Gebruik dozen, bureaustoelen en waterflessen om een hindernis van ‘mijnen’ te maken in de lege ruimte. Verdeel de groep in duo’s waarbij één van de twee personen geblinddoekt is. De ander moet de geblinddoekte persoon aan het einde van het parcours leiden zonder mijnen te laten ontploffen. Deze persoon mag alleen mondelinge instructies geven. Afhankelijk van het aantal mensen die meedoet kun je zeggen dat ze het parcours tegelijkertijd moeten voltooien zodat ze harder moeten werken en communiceren.

  Opdracht 4: Muurschildering
  Voor: teambinding & icebreakers
  Benodigdheden: doeken, verf en kwasten, hangdoek of zeil
  Geef elk teamlid een canvas en een penseel en geef ze de opdracht om een kleurrijk meesterwerk te maken op hun canvas. Als ze eenmaal gedroogd zijn kunnen ze in elkaar worden gezet als een muurschildering op het kantoor.

  Opdracht 5: Kampvuur
  Voor: teambinding
  Benodigdheden: Post-it notities of een whiteboard
  Schrijf een paar algemene werk gerelateerde onderwerpen op het whiteboard of op plaknotities op de muur zoals: “Mijn eerste werkdag”, “Werkreizen” etc. Verzamel het team en laat iedereen over een van de onderwerpen een verhaal delen. Ook kun je iedereen hun herinnering laten opschrijven en op de muur hangen. Zo ontstaat er een positieve herinneringswolk.

  Een teambuilding dag organiseren

  Teambuildingactiviteiten zijn een geweldige manier om het moreel en de teamgeest in je organisatie op te bouwen. Wil je graag een teambuilding dag organiseren en wil je hier het maximale uithalen? Bekijk dan onze team performance pagina en neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

  Recente berichten