Inspiratie

Blogs, nieuws en interessante artikelen

  Content integreren in je onboarding programma: met deze 3 zaken komt het tot leven!

  Als je al een tijdje met jullie onboarding programma bezig bent, komt het moment van livegang steeds dichterbij. Voor het moment daar is, moet je de ontwikkelde inhoud van jullie programma in het LMS integreren. Het LMS is het Learning Management Systeem waarmee je een digitale leeromgeving voor je medewerkers inricht. Hoe gaat die integratie in zijn werk? Gaan jullie dat zelf doen of besteden jullie dat uit? Over die keuze, de testfase en de uiteindelijke livegang, vertellen we je hieronder graag meer.  

  Zelf ontwikkelen of laten doen?

  Voor het integreren van je onboarding programma in een LMS kun je de hulp van een externe partij inschakelen. Als je een logische indeling van de content voor ogen hebt en de elementen van het LMS zijn goedgekeurd, kunnen zij aan de slag. Het is ook mogelijk om samen met de externe partij aan de slag te gaan. Besteed je het helemaal uit? Zorg er dan in ieder geval voor dat je uitleg krijgt over een paar basis handelingen in het LMS. Het is altijd handig als je zelf simpele aanpassingen kunt doen en niet compleet afhankelijk bent.

  De testfase

  Heeft alle content een plek gekregen in het LMS? Dan is het tijd om je onboarding programma te testen. Want alleen door te testen weet je of het een succes kan worden. Vraag een groep medewerkers van verschillende afdelingen binnen jullie organisatie om het onboarding programma te testen. Laat ze het hele onboarding programma doorlopen en vraag ze hun ontdekkingen te noteren. Zo verzamel je waardevolle feedback om het programma nóg beter te maken en eventuele kinderziektes te verhelpen. Je kunt testen op gebruiksvriendelijkheid, technisch functioneren en het verzamelen van verbeterpunten.

  De livegang

  Doorstond je onboarding programma alle tests? En verwerkte je alle feedback en tips in het programma? Dan is het tijd voor de livegang. Nu worden de deelnemers aan het onboarding programma gekoppeld en ontvangen zij een uitnodiging tot deelname. Uitnodigingen die je zelf binnen het programma opstelde. Want live gaan is één, maar de deelnemers enthousiasmeren om deel te nemen is een tweede. Want wat zou het zonde zijn als jullie eindelijk live kunnen, maar er niemand is om aan jullie onboarding programma deel te nemen!

  Wil je meer weten over het opzetten van een effectief onboarding programma of heb je hulp nodig hierbij? In de whitepaper 'In 5 stappen naar een effectief onboarding programma' delen we handige tips en tricks! Direct meer weten? Plan dan vrijblijvend een strategiegesprek onboarding met ons in. We helpen je graag op weg! 

  Recente berichten

  whitepaper onboarding cover

  Meer weten over content en je onboarding programma? Download de whitepaper!

  Gratis whitepaper voor HR-professionals

  • Waar begint het onboarding programma?
  • De resultaten van een onboarding programma
  • De 5 bouwstenen voor de ontwikkeling van het onboarding programma
  • Tips en adviezen voor een productieve en betrokken medewerker

  10 pagina’s met praktische inzichten…

  Graag, stuur mij de whitepaper!