Inspiratie

Blogs, nieuws en interessante artikelen

  De cijfers over onboarding die je als HR-professional moet kennen

  De handtekening onder het arbeidscontract is gezet en binnenkort is de eerste werkdag van jullie nieuwe medewerker. Op die dag zorg je ervoor dat alles klaarstaat: de laptop met inloggegevens, de mobiele telefoon en het toegangspasje voor het gebouw. Meer is er niet nodig, toch? Wel dus! De nieuwe medewerker moet het werk en de organisatie leren kennen. Jullie moeten hem of haar op een goede manier onboarden en opleiden. Daar is een onboarding programma voor. En pak je het onboarden goed aan, dan levert dat voor iedereen voordelen op.   

  Wanneer je je nieuwe medewerkers verwelkomt met een onboarding programma, dan zijn ze sneller productief, meer betrokken en voelen ze zich sneller thuis. Daarnaast blijven ze langer bij je bedrijf werken en hebben ze minder last van stress.   

  Allemaal goede redenen om met onboarding aan de slag te gaan. Maar dit zijn slechts een paar van de voordelen die een onboarding programma je oplevert. Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van het gebruik van een onboarding programma en de cijfers liegen er niet om! We delen graag een aantal van deze cijfers om zo het belang van een effectief onboarding programma te laten zien.  

  Indrukwekkende cijfers die het belang van een onboarding programma ondersteunen 

  • Het werven en inwerken van een nieuwe medewerker kost tijd en geld. Met een goed onboarding programma kun je tot wel 3 keer het jaarsalaris van een nieuwe medewerker besparen.
  • Een nieuwe medewerker is na het volgen van een onboarding programma 54% productiever.
  • Bij het ontbreken van een gedegen onboarding programma verlaat zo'n 33% van de nieuwe medewerkers de organisatie weer binnen 6 maanden.
  • 35% van de organisaties besteedt €0 aan het inwerken van nieuwe medewerkers.
  • 90% van alle medewerkers besluit binnen het eerste jaar of ze wel of niet bij een organisatie blijven.
  • Medewerkers die een onboarding programma hebben doorlopen, laten een toename van de medewerkerstevredenheid zien van 50%.
  • 62% van de medewerkers die een onboarding programma hebben gevolgd, behalen hun doelstellingen in het eerste jaar, tegenover 17% van de nieuwe medewerkers zonder onboarding programma.
  • Een goed onboarding programma kan de opbrengsten van een fulltime medewerker met 17% verhogen.
  • 76% van de medewerkers geeft aan dat ze in de eerste werkweek training op de werkvloer willen, 73% wil informatie over de bedrijfsregels en het beleid en 56% geeft aan graag een buddy of mentor te hebben. Aspecten die bij uitstek in het onboarding programma geregeld kunnen worden.   

  Warm welkom 

  Zoals je ziet liegen de cijfers er niet om. Het laat zien hoe belangrijk een effectief onboarding programma voor organisaties is. De tijd waarin we nieuwe medewerkers bij de start laten zwemmen is voorbij. Je moet medewerkers goed welkom heten, en zorgen dat ze zich snel thuisvoelen. Boei en bind medewerkers aan je organisatie met een resultaatgerichte aanpak. Lees hier meer over het boeien en binden van je medewerkers en krijg toegang tot onze gratis online onboarding demo. Het is een investering aan de start, waar je later ontzettend veel voor terugkrijgt. 

  Meer weten over een effectief onboarding programma?

  Meike cirkel (1)
  Of heb je hulp nodig bij het opzetten hiervan? Neem dan gerust contact op met onze specialist Meike Berkvens via meike.berkvens@hb-training.com of 06 15 21 22 22 


  Plan een gesprek in

  Wist je dat je een strategiegesprek met ons kunt inplannen? We helpen je graag op weg en beantwoorden al je vragen over onboarding. Ook geven we je concrete tips en adviezen zodat jij aan de slag kunt.

  Plan een vrijblijvend gesprek in

  Recente berichten

  whitepaper onboarding cover

  In 5 stappen naar een effectief onboarding programma

  Gratis whitepaper voor HR-professionals

  • Waar begint het onboarding programma?
  • De resultaten van een onboarding programma
  • De 5 bouwstenen voor de ontwikkeling van het onboarding programma
  • Tips en adviezen voor een productieve en betrokken medewerker

  10 pagina’s met praktische inzichten…

  Graag, stuur mij de whitepaper!