Inspiratie

Blogs, nieuws en interessante artikelen

  Dit is hoe je zelfstandig een productvideo opneemt

  Productvideo's zijn een effectieve manier om je producten te presenteren en je merk te promoten. Of je nou bezig bent met een productlancering of een promotie, het opnemen van hoogwaardige video's is essentieel om je boodschap effectief over te brengen. In deze blogpost nemen we je mee door de benodigdheden en de stappen om professionele productvideo's op te nemen.

  Wat heb je allemaal nodig?

  Wij hebben het voor je opgesomd:

  • Video of foto camera  
  • Statief
  • Verlichting (studiolampen of een andere lichtbron)
  • Microfoon  
  • Eventueel een autocue
  • Locatie met geschikte achtergrond die past bij het product  
  • Videobewerkingssoftware  
  • Eventueel benodigdheden om het product op te presenteren
  • Script of storyboard 

  He stappenplan

  1. Begin met het schrijven van een script of storyboard. Hierin beschrijf je de achtergrond/set, positie van het product en/of de persoon en eventueel de tekst.
  2. Regel een locatie en controleer of alle benodigdheden aanwezig zijn.
  3. Kies een rustig achtergrond die past bij het verhaal of de sfeer. Zorg voor een stille omgeving zonder ongewenste geluiden of bewegingen. Bepaal de opstelling.
  4. Stel de verlichting goed in. Zorg ervoor dat het product gelijkmatig belicht wordt zonder harde schaduw of donkere plekken. Maak gebruik van achtergrond verlichting om het product los te maken van de achtergrond.  
  5. Stel het statief en de camera in. Houdt bij het instellen van het statief rekening met hoofdruimte en de regel van derden. Houdt bij het instellen van de camera rekening met resolutie, framerate, witbalans en belichting.
  6. Stel de externe microfoon in. Doe vooraf altijd een check of de geluidskwaliteit goed is en controleer of de batterijen vol zijn.  
  7. Wanneer je gebruik maakt van een autocue installeer je deze.  
  8. Je bent klaar om te filmen.
  9. Na het filmen importeer je de beelden en kun je deze bewerken met een videobewerkingssoftware.  

  In de laatste stap kun je de beelden monteren, overgangen toevoegen, muziek en geluidseffecten integreren, kleurcorrecties toepassen en nog veel meer. Dit is je kans om je video's te polijsten en ze precies zo te maken als je voor ogen had. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om de beelden zorgvuldig te bewerken en een video te creëren die je product op de best mogelijke manier presenteert. Wees creatief en experimenteer met verschillende technieken om je video's uniek en boeiend te maken.|

  Als je tevreden bent met het eindresultaat, ben je klaar om je productvideo te delen met de wereld. Publiceer het op je website, deel het op sociale media en stuur het naar potentiële klanten en partners. Vergeet niet om de video regelmatig te evalueren en feedback te verzamelen om je volgende opname nog beter te maken. Met de juiste benodigdheden, een goed plan en een beetje creativiteit kun je succesvolle en overtuigende productvideo's maken. Dus ga ervoor en laat je product schitteren op het grote scherm! Veel succes met het opnemen van je productvideo's en het succesvol promoten van je producten!

  Een productvideo laten opnemen

  Wanneer je de tijd, middelen of ervaring niet hebt om zelf productvideo's op te nemen, dan is er ook nog een andere optie. Wij bieden namelijk de mogelijkheid aan om je video door ons op te laten nemen. Met onze eigen videostudio en team staan we klaar om jouw producten op de best mogelijke manier vast te leggen. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige productdemonstratie of een uitgebreide promotievideo. We kunnen een oplossing bieden die aansluit bij jouw specifieke behoeften en doelen. Wil je meer weten over de mogelijkheid om een video door HB Training te laten opnemen? Bezoek dan de pagina voor meer informatie.

   

  Recente berichten