Inspiratie

Blogs, nieuws en interessante artikelen

  Hoe producttraining leidt tot meer klanttevredenheid

  Als je klanten tevreden zijn, is de kans groter dat ze op de lange termijn trouw blijven aan je merk. Maar hoe kunnen je medewerkers zorgen voor een verbeterde klanttevredenheid? Met de overweldigende concurrentie in de markt hebben veel producten tegenwoordig dezelfde kenmerken en kwaliteiten. Je kunt je hierin onderscheiden met productkennis en ervaring die je aan de klant bied. Daarom is het belangrijk dat iedereen binnen het bedrijf een hoge mate aan productkennis en de juiste vaardigheden bezit. Dit kan alleen als je medewerkers goed zijn getraind en echt experts zijn in jouw product. En dat is waar producttraining te pas komt.

  Wat is producttraining?


  Producttraining is een trainingsprogramma waarin alle informatie over je producten of diensten wordt gedeeld met medewerkers. Zij moeten de kwaliteiten en eigenschappen van A tot Z beheersen. Zo kunnen ze hun werk effectief uitvoeren en kan er optimaal reclame worden gemaakt voor het product. Afhankelijk van hun rol of verantwoordelijkheid kan producttraining op verschillende aspecten gericht zijn.

  Waarom is producttraining belangrijk?


  Bij producttraining denken we vaak aan een training die afgestemd is op de verkopers. Goede productkennis is natuurlijk erg belangrijk voor het verkoopteam. Maar ook buiten dit team zijn er nog veel meer andere medewerkers binnen de organisatie die getraind kunnen worden om het product te laten bloeien.

  De voordelen van producttraining


  Je bouwt een team van productieve supporters op
  Een medewerker die een product van binnen en buiten kent en gelooft dat het voor anderen een grote waarde kan leveren, is tegelijkertijd ook een toegewijde liefhebber van het product. Dit type medewerker kan teams vormen met een grote motivatie en verbluffende resultaten.

  Je wint geloofwaardigheid en bouwt langdurige relaties op met klanten
  Tegen de tijd dat een potentiële klant je territorium betreedt, bestaat er een kans dat ze al op je website hebben gekeken en meer informatie over je product hebben gelezen. Door de ruime hoeveelheid aan productkennis beschikbaar op het internet zorgt dit ervoor dat deze klant zichzelf als expert beschouwd. Hierdoor is het belangrijk dat je als verkoper de productkennis nog beter beheerst. Producttraining helpt om je verkoopteam het product met overtuiging te presenteren en het vertrouwen van de prospect gemakkelijker te winnen.

  Je maakt klanten experts van jouw product
  Door klanten gedetailleerde informatie over je producten te geven, kun je een positieve klantreis creëren vanaf start tot eind zodat ze het maximale uit je product kunnen halen. Je kunt je klanten bijvoorbeeld voorzien van product overzichten, specificaties en klantbeoordelingen om hun te helpen bij hun keuze. Ook online instructievideo’s worden gewaardeerd. Bijvoorbeeld een video waarin je uitlegt wat de verschillen zijn tussen de 2 modellen van hetzelfde product. Bekijk hieronder onze video voor de Google Nest Protect.   Het geven van deze informatie heeft twee gunstige effecten: het aantal verzoeken van je supportafdeling zal afnemen en een deel van de klanten zullen experts of promotors van jouw product worden. Wist je dat klanten bereid zijn om 13% meer te betalen wanneer ze een goede klantreis ervaren?

  Yvette-cirkel-2Ben je benieuwd naar de mogelijkheden rondom producttraining?

  Wil je meer weten over producttraining of heb je hulp nodig bij het opzetten hiervan? Neem dan gerust contact op met onze specialist Yvette de Bruijn op yvette.debruijn@hb-training.com of 06 12 51 17 26.

  Recente berichten

  Whitepaper producttraining

  Zó maak jij verkopers fan van jouw product

  In deze gratis whitepaper ontdek je:

  • hoe producttraining leidt tot een beter verkoopresultaat
  • hoe je kan zorgen dat een retailverkoper jouw product aanbeveelt bij zijn klanten
  • welke elementen een geslaagde producttraining bevat 
  • tips waar verkopers in een producttraining op aanslaan
  • hoe je van verkopers merkambassadeurs maakt 

  Graag, stuur mij de whitepaper!