aNS Award-label_EN

Inspiratie

Blogs, nieuws en interessante artikelen

  Randvoorwaarden voor een succesvolle virtual classroom training

  Je kunt nog zo’n leuke virtual classroom training ontwikkelen, zonder de juiste techniek zal deze niet overkomen zoals deze bedoeld is. Eén van de onderdelen voor een succesvolle virtual classroom training is het gebruiken van de juiste techniek en materialen. Of je je virtual classroom training nu in Zoom, Teams, Google Meet of Adobe Connect host, de trainer heeft een aantal materialen nodig.

  Zo is het op orde zijn van beeld en geluid een must. Als dit niet op orde is, kunnen deelnemers de trainer niet goed volgen en kan dit zorgen voor irritaties. De volgende materialen heeft een trainer minimaal nodig om een goede virtual classroom training te faciliteren:

  • Minimaal 2 en bij voorkeur 3 beeldschermen
  • Een kwalitatief goede webcam
  • Een goede headset
  • Belichting (afhankelijk van de ruimte)
  • Een (digitaal) whiteboard voor het doen van opdrachten en het kunnen toepassen van interactie
  • Notitieblok
  • Een stabiele internetconnectie waarbij gebruikt gemaakt wordt van de kabel voor een optimale connectie

  Perspectief deelnemer

  Sta ook een stil bij de materialen die een deelnemer heeft. Hebben alle deelnemers wel beschikking over bijvoorbeeld een laptop? Of nemen sommigen deel via hun smartphone? Dit geeft namelijk een hele andere dynamiek.

  Een deelnemer die het niet lukt om in te loggen of technische issues heeft? Ga er vanuit dat dit soort dingen kunnen gebeuren en er zaken fout kunnen lopen. Het belangrijkste is een trainer die het hoofd koel houdt!

  Instructies

  Naast de techniek aan de kant van de trainer, is het ook slim om vooraf al instructies mee te geven aan de deelnemer van de virtual classroom training over de techniek. Aan de kant van de deelnemer is bekabeld internet ook wenselijk, evenals het gebruik van een headset. Geef aan hoe er in de training omgegaan wordt met de chat, de camera en de microfoon en wat de deelnemer moet doen bij technische issues. Natuurlijk komt dit ook aan bod bij de start van een training, maar realiseer je dat deelname aan virtual classroom training voor sommige deelnemers spannend kan zijn. Bereid ze daarom alvast voor.

  Frederik-circleMeer weten over virtual classroom training?

  Vraag dan onze gratis Virtual Classroom Masterclass aan! In deze videoreeks deelt onze expert Frederik zijn kennis met je over:

  • Face-to-face versus online leren: 4 vooroordelen rondom virtual classroom training ontkracht.
  • Waar je rekening mee moet houden als je een face-to-face training omzet naar een virtual classroom training.
  • De randvoorwaarden voor een succesvolle virtual classroom training.
  • Hoe je een virtual classroom training breinvriendelijk en aantrekkelijk maakt.

  Ja! Ik wil toegang tot de Virtual Classroom Masterclass!

   

  Recente berichten