aNS Award-label_EN

Inspiratie

Blogs, nieuws en interessante artikelen

  Leren en ontwikkelen met behulp van de SLIM-subsidie!

  Mkb-bedrijven kunnen gebruiken maken van de SLIM-subsidie, de Stimuleringsregeling voor Leren en Ontwikkelen. De SLIM-subsidie heeft als doel om leren en ontwikkelen in het mkb vanzelfsprekend te maken. Dit betekent dat in de onderneming aandacht is voor de ontwikkeling van het bedrijf en de medewerkers.

  Voorwaarden

  Ieder mkb-bedrijf kan aanspraak maken op het subsidiebedrag van maximaal € 24.999,-. Voor klein mkb (<50 medewerkers en <10 mln omzet) bedraagt de subsidie 80% van de subsidiale kosten. Het eerste tijdvak voor de subsidie aanvraag heeft in maart 2020 plaatsgevonden. Het tweede tijdvak voor het indienen van de subsidie aanvraag staat gepland van 1 t/m 30 september 2020. De randvoorwaarden hiervoor zijn:

  • Je bedrijf is gevestigd in Nederland
  • Je omzet is maximaal 10 miljoen per jaar
  • Je hebt de afgelopen 3 jaar niet meer dan € 200.000,- subsidie ontvangen

  Leeroplossingen

  De beste passende leeroplossing is uiteraard afhankelijk van de leerbehoefte. Je kunt hierbij denken aan het ontwikkelen van een leer- en ontwikkelplan voor jouw organisatie, die je inzicht geeft in benodigde kennis en vaardigheden van je medewerkers. Een praktisch plan waar je direct mee aan de slag kunt. Een online leeromgeving die medewerkers stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk behoort ook tot de mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een e-learning programma, het opzetten en implementeren van een kennis- en leerportaal of introductie van leerambassadeurs en/of bedrijfsambassadeurs.

  Stappen tot aanvraag

  • In een vrijblijvend, digitaal intakegesprek zoeken we uit of jouw bedrijf in aanmerking komt voor de SLIM-subsidie. Hoe werkt het precies? Onze SLIM-specialist helpt je graag hierbij. 
  • We analyseren de leerbehoefte en stellen samen met jou het leer- en ontwikkelplan op.
  • We dienen het subsidievoorstel samen in. 
  • No cure no pay, je betaalt alleen als de aanvraag voor subsidie wordt goedgekeurd.

  Recente berichten