Inspiratie

Blogs, nieuws en interessante artikelen

  Wil jij een interactieve online presentatie geven? Maak gebruik van deze tools!

  Wist je dat we onze trainingen in alle platformen kunnen ontwikkelen? Een succesvolle training vraagt om slim omgaan met tools die je hebt. Of het nu gaat om een klassikale of online training, de mogelijkheden zijn eindeloos! Tijdens het ontwikkelen van een training kijken we wat al voor handen is en wat nog meer nodig is om het beste uit een training te halen. Zo kun je een leuke tool gebruiken om interactieve elementen toe te voegen in je training. Ben jij benieuwd naar wat je zou kunnen inzetten om een training nog leuker te maken? In deze blog vertellen wij je er graag meer over.

  Het belang van interactie

  Je kunt een goede inhoud hebben voor een toffe training, maar zolang er geen interactie is zal je de aandacht van je luisteraars snel verliezen. Daarom is het van groot belang om interactie te verwerken in je training, de luisteraar wordt hiermee actief betrokken en de trainer behoudt de controle over de training. Dit kun je erg makkelijk implementeren met verschillende tools.

  Online presenteren is natuurlijk een belangrijk onderdeel van virtual classroom training. Werk met uitdagende platformen om content op een interactieve en geanimeerde manier aan te bieden, of om praktijk scenario's of simulaties toe te passen. Voor een virtual classroom training kun je gebruik maken van verschillende tools om een online whiteboard of polls en quizzen in te zetten.

  Virtual Classroom Training 

  Een virtual classroom training is dé nieuwe online trainingsmethode. Het grootste voordeel t.o.v. de klassikale trainingen is dat jij de training kunt volgen waar jij maar wilt! Via een online videoverbinding heb je live contact met elkaar. Maar hoe houd je de aandacht van de aanwezigen en welke interactiemogelijkheden zijn er? Om je daarbij te helpen kun je gebruik maken van de volgende tools in je training:

  Online whiteboard met Mural
  Weg met de flipovers, het is tijd voor een online whiteboard! Een online whiteboard is een mooi alternatief waarmee je in een VCT gemakkelijk informatie kunt delen en de aandacht van de kijkers erbij houdt. Een goed voorbeeld van een online whiteboard tool is Mural. Ben je benieuwd hoe dit er dan uit ziet tijdens een meeting? Bekijk de video hieronder!


  Polls en quizzen met Mentimeter 

  Je kunt nog zoveel informatie zenden naar je luisteraars, maar hoe zorg je ervoor dat ze de kennis echt beheersen? Dat kun je doen met een leuke poll of quiz in de tool Mentimeter. Hiermee meet je niet alleen de kennis van je luisteraars, maar zorg je er ook voor dat ze actief blijven en zo meer leren over het onderwerp. In deze video leer je hoe jij een quiz kunt maken in Mentimeter.

   

  Frederik-circleMeer weten over virtual classroom training?

  Vraag dan onze gratis Virtual Classroom Masterclass aan! In deze videoreeks deelt onze expert Frederik zijn kennis met je over:

  • Face-to-face versus online leren: 4 vooroordelen rondom virtual classroom training ontkracht.
   • Waar je rekening mee moet houden als je een face-to-face training omzet naar een virtual classroom training.
  • De randvoorwaarden voor een succesvolle virtual classroom training.
  • Hoe je een virtual classroom training breinvriendelijk en aantrekkelijk maakt.

  Ja! Ik wil toegang tot de Virtual Classroom Masterclass!

   

  Recente berichten