Coachend leidinggeven

Haal het beste uit je teamleden met het nieuwe leiderschap

Inschrijven
coachend leidinggeven

Focus op interactie en ontwikkel je kwaliteiten

Als leidinggevende kun je goed inschatten in welke cultuur en structuur medewerkers zich bevinden. Jij kent de core business van het bedrijf en wilt je focussen op de prestaties en het leervermogen van de medewerkers. Niet door instructies of opdrachten, maar door in individuele gesprekken talenten en ideeën van de ander boven water te brengen. De basis van coaching is dat inzichten en resultaten tot stand komen door dynamische interactie!

Deze training is voor leidinggevenden die zich verder willen ontwikkelen. Coachende leiders proberen in persoonlijke gesprekken de talenten en ideeën van de ander boven water te krijgen. En daarmee meer inzicht én betere resultaten te verkrijgen. Feedback is een belangrijk onderdeel van coaching, net als het stellen van de juiste vragen en het motiveren van de persoon die je coacht.


In deze training leer je als deelnemer jouw kwaliteiten en gedrag als leidinggevende bewuster in te zetten en effectief leiding te geven. Je leert verschillende stijlen van leidinggeven toe te passen in diverse praktijksituaties en effectief feedback te geven en te ontvangen. Om zo te zorgen voor een beter resultaat, meer motivatie en werkplezier.

De resultaten

Na het succesvol afronden van de training:

 • Weet je wat coachend leidinggeven inhoud
 • Je bent in staat te bepalen of coachend leidinggeven het gewenste resultaat oplevert bij de betreffende medewerker
 • Je hebt de kennis om op een coachende manier het gesprek aan te gaan
 • Je kunt vragen stellen die de ander aanzet tot nadenken en tot nieuwe inzichten brengt
 • Je bent in staat om op een motiverende wijze feedback te geven
 • Je kunt belemmerende overtuigingen boven water krijgen
 • Je weet patronen bij mensen te herkennen en ze hiervan bewust te maken

 

Met vooropdrachten word je geprikkeld om kritisch te kijken naar je huidige leidinggevende gedrag. Dankzij de tussentijdse opdrachten maak je direct de vertaalslag van de lesomgeving naar je eigen werkpraktijk. Deze interactieve, praktijkgerichte aanpak zorgt er voor dat je in staat bent het geleerde direct toe te passen in de praktijk. Daarnaast werk je aan een persoonlijk plan van aanpak voor je coachende leiderschapsontwikkeling.

Wat je gaat leren

Tijdens de training coachend leidinggeven komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Stijlen van leidinggeven
 • Wat is coachend leidinggeven
 • Doel van coachend leidinggeven
 • Wanneer zet je coachend leidinggeven in?
 • Voorwaarden voor een effectief coachgesprek
 • Opbouw van een coachgesprek
 • Handig toepasbare vragen tijdens een coachgesprek
 • Vragen stellen tijdens een coachgesprek
 • Motiverende feedback geven
 • Wat zijn belemmerende overtuigingen, en hoe herken je deze?
 • Wanneer is gedrag een patroon, wat kunnen we hiermee
 • Kwaliteiten en verbeterpunten als coach
 • Persoonlijk plan van aanpak

Deze training bieden wij aan als virtual classroom. Er wordt een digitale reader aangeboden en gedurende de training worden hulpmaterialen uitgereikt.

Informatie over de trainingsdag

 • De maximale groepsgrootte van deze training bestaat uit 8 personen
 • Tijdens deze dagen worden er voldoende korte pauze momenten gehouden
 • De training beslaat 2 x 2 aaneengesloten dagdelen, met een interval van minimaal 2 weken
 • De training wordt (online) via virtual classroom gegeven
 • De kosten voor deze training bedragen € 629,- per persoon, exclusief BTW
 • Na afronding van de training ontvang je een certificaat van HBtraining

Wil je de training Coachend Leidinggeven specifiek voor jouw team of organisatie laten verzorgen? Dat kan natuurlijk ook! Wij kunnen deze training als incompany verzorgen en als dit gewenst is op maat maken voor jouw organisatie. De training wordt volledig aangepast aan jouw organisatie.

Voordelen van Incompany 

 • Op maat gemaakt - de training en de leerdoelen worden aangepast aan jouw organisatie.
 • Samen bouwen aan hetzelfde verhaal - je brengt de kennis en competenties van de teams naar een hoger niveau.
 • Jij bepaalt het moment en de locatie - wij kunnen de training op de door jouw gekozen plaats en tijdstip verzorgen. Ook in het buitenland!


Meer weten over de mogelijkheden van een incompany training Coachend Leidinggeven of direct een offerte ontvangen? Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op voor een voorstel op maat. Of plan een kennismakingsgesprek in. 

 

Deze training in het kort

Met de training Coachend Leidinggeven leer hoe je jouw kwaliteiten en gedrag als leidinggevende bewust kunt inzetten en effectief leiding geeft. Met als resultaat dat je werknemers ontwikkelt en prestaties binnen de organisatie verbetert.

Startdata Nader te bepalen
Tijdsduur 2 dagen van 9:00 - 16:30
Prijs € 629,- per persoon, excl. BTW
Trainingsvormen Online (virtual classroom)
Klassikaal (op locatie of in Asten)

 

Jeroen Wijdeven

Trainingsadviseur

Vragen of advies nodig?

 • De beste opleider in [r]etail
 • Unieke leermethode
 • Direct toepasbaar
 • Eigen online leeromgeving

Wat onze klanten zeggen

Marie Fol

Project Development Coördinator

"Er was een fijne dynamiek in de groep! Ondanks de online training was het geen lange zit. Ik vond het erg leerzaam en door eigen kon mijn leerdoel ook bereikt worden. Ook heb ik nieuwe inzichten gekregen door anderen. Zeker in deze tijd zijn nieuwe ideeën altijd welkom."

Marcel Ruts

Leidinggevende

"Ik heb de training als zeer plezierig en informatief ervaren, dank daarvoor! Fijne onderlinge gesprekken en vooral leerzame momenten. Ik ga zeker een hoop dingen toepassen, een enkel onderwerp heb ik zelfs al toegepast."

Guilbert Bernsen

Teamleider Logistiek

"Erg goede training met een enthousiaste en duidelijke spreker. Veel geleerd wat ik ook zeker ga toepassen in de praktijk. Ik zou deze training aanraden aan iedereen met een leidinggevende functie. Zowel junior/medior als senior."

Ben jij klaar om een betere versie van jezelf te worden?

Ja, ik wil deze training!

Bekijk onze trainingen

Negotiation Skills voor het tactisch management

Lopen je verkoopgesprekken niet altijd even efficiënt waarbij je weerstand ervaart van de andere partij? Als ervaren verkoper wil je het maximale uit je verkoopgesprek halen tijdens de aanbod-fase, met de training succesvol onderhandelen leer je hoe jij een feilloze onderhandelaar wordt. 

Negotiation Skills voor het strategisch management

Lopen je verkoopgesprekken niet altijd even efficiënt waarbij je weerstand ervaart van de andere partij? Als ervaren verkoper wil je het maximale uit je verkoopgesprek halen tijdens de aanbod-fase, met de training succesvol onderhandelen leer je hoe jij een feilloze onderhandelaar wordt. 

Vergroot je Zichtbaarheid op Bol.com

Als retailer is het onmisbaar om actief te zijn op bol.com. Maar hoe word je dé nummer 1 in jouw productcategorie? In deze training geven wij je handige tips en tricks om je zichtbaarheid te vergroten op bol.com met gegarandeerd succes! Deze training is voor winkels en webshops die producten verkopen op bol.com en hier meer sales uit willen halen.

Digitale transformatie en innovatie

Wil jij een leider zijn met je business strategie in een digitale toekomst? Terwijl nieuwe startups oude markten open breken blijven veel andere organisaties bij hun vertrouwde strategieën. Wat gaat jouw organisatie doen? Tijdens de training Digitale Transformatie en Innovatie nemen we je organisatie mee op reis door de laatste ontwikkelingen en technische mogelijkheden. Deze training is voor organisaties die toe zijn aan vernieuwing in hun digitale business strategie.

Online Business Analytics

Met de training online business analytics leer jij hoe je op een effectieve manier online data in de Retail omgeving kunt analyseren. Je leert hoe je deze data kunt vertalen voor commerciële doeleinden en hoe je als analist zakelijke beslissingen kunt beschrijven, voorspellen en anderen hierover kunt informeren. Met jouw analytische mindset help je de organisatie bij het maken van strategische beslissingen op basis van gegevens.

Digital to Physical Customer Journey

Met de training digital to physical customer journey breng je de online klantreis in kaart en onderzoek je wat de klant drijft, om hen een onvergetelijke ervaring mee te geven. Deze training geeft jou als deelnemer de belangrijkste concepten, termen en technieken mee. Zo weet jij precies wat je kunt doen om klanten vanuit het online kanaal aan te trekken naar je winkel en voor een succesvolle verkoop te zorgen. 

Succesvol Positioneren op Amazon

In de training krijg je inzicht in de juiste structuur en strategie om jouw bedrijf succesvol te positioneren op Amazon. Stap voor stap nemen wij je mee in het proces en bieden we je handvatten voor het inrichten van je eigen verkoopaccount en het positioneren van je merk. Wij geven je tips mee die noodzakelijk zijn voor jouw succes en bieden je helderheid in dit gigantische platform.

Verkopen met Videobellen

Je kan in de winkel prima een verkoopgesprek voeren of een klant adviseren over een product of dienst, maar hoe doe je dit nu met en voor een camera? Hoe zorg je ervoor dat je ook daadwerkelijk verkoopt, en niet alleen maar een leuk gesprek hebt met je klant? Wil jij ook succesvol videobellen met jouw klanten om je online sales te verhogen? Meld je dan aan voor de training verkopen met videobellen!

Deze training is bedoeld voor iedereen die professioneel online videogesprekken wil (gaat) inzetten om te verkopen op afstand. Geschikt voor sales-professionals die betere resultaten willen halen uit videogesprekken. 

Bekijk ons volledige trainingsaanbod

Kies je start datum

close (1)
/ startmomenten
TOON FILTERS
more
VERBERG FILTERS
close (2)
Start datum
Do. 27 Jan 2022
EINDHOVEN
Verberg lesdagen en locatie
Bekijk lesdagen en locatie
Lesdagen en -tijden
 • DO. 27 JAN 2022 18:30 - 22:00
 • DO. FEB 10, 2022 18:30 - 22:00
 • DO. FEB 17, 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 10 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 17 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 24 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. MAR 31, 2022 18:30 - 22:00
Locatie

EINDHOVEN, exacte locatie hoort u vanzelf

Start datum
TUES. APR 19, 2022
AMSTERDAM
Verberg lesdagen en locatie
Bekijk lesdagen en locatie
Lesdagen en -tijden
 • DO. 27 JAN 2022 18:30 - 22:00
 • DO. FEB 10, 2022 18:30 - 22:00
 • DO. FEB 17, 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 10 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 17 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 24 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. MAR 31, 2022 18:30 - 22:00
Locatie

AMSTERDAM, exacte locatie hoort u vanzelf

Start datum
TUES. APR 19, 2022
UTRECHT
Verberg lesdagen en locatie
Bekijk lesdagen en locatie
Lesdagen en -tijden
 • DO. 27 JAN 2022 18:30 - 22:00
 • DO. FEB 10, 2022 18:30 - 22:00
 • DO. FEB 17, 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 10 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 17 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 24 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. MAR 31, 2022 18:30 - 22:00
Locatie

UTRECHT , exacte locatie hoort u vanzelf

Er zijn momenteel geen startdatums beschikbaar voor deze cursus.