aNS Award-label_EN
Coachend leidinggeven

Haal het beste uit je teamleden met het nieuwe leiderschap

Inschrijven
coachend leidinggeven

Focus op interactie en ontwikkel je kwaliteiten

Als leidinggevende kun je goed inschatten in welke cultuur en structuur medewerkers zich bevinden. Jij kent de core business van het bedrijf en wilt je focussen op de prestaties en het leervermogen van de medewerkers. Niet door instructies of opdrachten, maar door in individuele gesprekken talenten en ideeën van de ander boven water te brengen. De basis van coaching is dat inzichten en resultaten tot stand komen door dynamische interactie!

Deze training is voor leidinggevenden die zich verder willen ontwikkelen. Coachende leiders proberen in persoonlijke gesprekken de talenten en ideeën van de ander boven water te krijgen. En daarmee meer inzicht én betere resultaten te verkrijgen. Feedback is een belangrijk onderdeel van coaching, net als het stellen van de juiste vragen en het motiveren van de persoon die je coacht.


In deze training leer je als deelnemer jouw kwaliteiten en gedrag als leidinggevende bewuster in te zetten en effectief leiding te geven. Je leert verschillende stijlen van leidinggeven toe te passen in diverse praktijksituaties en effectief feedback te geven en te ontvangen. Om zo te zorgen voor een beter resultaat, meer motivatie en werkplezier.

De resultaten

Na het succesvol afronden van de training:

 • Weet je wat coachend leidinggeven inhoud
 • Je bent in staat te bepalen of coachend leidinggeven het gewenste resultaat oplevert bij de betreffende medewerker
 • Je hebt de kennis om op een coachende manier het gesprek aan te gaan
 • Je kunt vragen stellen die de ander aanzet tot nadenken en tot nieuwe inzichten brengt
 • Je bent in staat om op een motiverende wijze feedback te geven
 • Je kunt belemmerende overtuigingen boven water krijgen
 • Je weet patronen bij mensen te herkennen en ze hiervan bewust te maken

 

Met vooropdrachten word je geprikkeld om kritisch te kijken naar je huidige leidinggevende gedrag. Dankzij de tussentijdse opdrachten maak je direct de vertaalslag van de lesomgeving naar je eigen werkpraktijk. Deze interactieve, praktijkgerichte aanpak zorgt er voor dat je in staat bent het geleerde direct toe te passen in de praktijk. Daarnaast werk je aan een persoonlijk plan van aanpak voor je coachende leiderschapsontwikkeling.

Wat je gaat leren

Tijdens de training coachend leidinggeven komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Stijlen van leidinggeven
 • Wat is coachend leidinggeven
 • Doel van coachend leidinggeven
 • Wanneer zet je coachend leidinggeven in?
 • Voorwaarden voor een effectief coachgesprek
 • Opbouw van een coachgesprek
 • Handig toepasbare vragen tijdens een coachgesprek
 • Vragen stellen tijdens een coachgesprek
 • Motiverende feedback geven
 • Wat zijn belemmerende overtuigingen, en hoe herken je deze?
 • Wanneer is gedrag een patroon, wat kunnen we hiermee
 • Kwaliteiten en verbeterpunten als coach
 • Persoonlijk plan van aanpak

Deze training bieden wij aan als virtual classroom. Er wordt een digitale reader aangeboden en gedurende de training worden hulpmaterialen uitgereikt.

Informatie over de trainingsdag

 • De maximale groepsgrootte van deze training bestaat uit 8 personen
 • Tijdens deze dagen worden er voldoende korte pauze momenten gehouden
 • De training beslaat 2 x 2 aaneengesloten dagdelen, met een interval van minimaal 2 weken
 • De training wordt (online) via virtual classroom gegeven
 • De kosten voor deze training bedragen € 629,- per persoon, exclusief BTW
 • Na afronding van de training ontvang je een certificaat van HBtraining

Wil je de training Coachend Leidinggeven specifiek voor jouw team of organisatie laten verzorgen? Dat kan natuurlijk ook! Wij kunnen deze training als incompany verzorgen en als dit gewenst is op maat maken voor jouw organisatie. De training wordt volledig aangepast aan jouw organisatie.

Voordelen van Incompany 

 • Op maat gemaakt - de training en de leerdoelen worden aangepast aan jouw organisatie.
 • Samen bouwen aan hetzelfde verhaal - je brengt de kennis en competenties van de teams naar een hoger niveau.
 • Jij bepaalt het moment en de locatie - wij kunnen de training op de door jouw gekozen plaats en tijdstip verzorgen. Ook in het buitenland!


Meer weten over de mogelijkheden van een incompany training Coachend Leidinggeven of direct een offerte ontvangen? Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op voor een voorstel op maat. Of plan een kennismakingsgesprek in. 

 

Deze training in het kort

Met de training Coachend Leidinggeven leer hoe je jouw kwaliteiten en gedrag als leidinggevende bewust kunt inzetten en effectief leiding geeft. Met als resultaat dat je werknemers ontwikkelt en prestaties binnen de organisatie verbetert.

Startdata woensdag 22 juni 2022 + woensdag 6 juli 2022 
Tijdsduur 2 dagen van 9:00 - 16:30
Prijs € 629,- per persoon, excl. BTW
Trainingsvormen Online (virtual classroom)

 

Jeroen Wijdeven

Trainingsadviseur

Vragen of advies nodig?

 • De beste opleider in [r]etail
 • Unieke leermethode
 • Direct toepasbaar
 • Eigen online leeromgeving

Wat onze klanten zeggen

Marie Fol

Project Development Coördinator

"Er was een fijne dynamiek in de groep! Ondanks de online training was het geen lange zit. Ik vond het erg leerzaam en door eigen kon mijn leerdoel ook bereikt worden. Ook heb ik nieuwe inzichten gekregen door anderen. Zeker in deze tijd zijn nieuwe ideeën altijd welkom."

Marcel Ruts

Leidinggevende

"Ik heb de training als zeer plezierig en informatief ervaren, dank daarvoor! Fijne onderlinge gesprekken en vooral leerzame momenten. Ik ga zeker een hoop dingen toepassen, een enkel onderwerp heb ik zelfs al toegepast."

Guilbert Bernsen

Teamleider Logistiek

"Erg goede training met een enthousiaste en duidelijke spreker. Veel geleerd wat ik ook zeker ga toepassen in de praktijk. Ik zou deze training aanraden aan iedereen met een leidinggevende functie. Zowel junior/medior als senior."

Ben jij klaar om een betere versie van jezelf te worden?

Schrijf je vandaag nog in

Bekijk onze trainingen

Train de e-learning ontwikkelaar

Ga zelf aan de slag met het ontwikkelen van e-learning en bouw een effectieve module in een tool naar keuze. Met de training ‘Train de e-learning ontwikkelaar’ leer je alles wat je nodig hebt om dit mogelijk te maken op een interactieve en praktijkgerichte manier. In 90 dagen is jouw eigen e-learning live!

Omgaan met lastige gesprekssituaties

Hoe ga je om met lastige situaties op de winkelvloer en hoe behoudt je hierbij de relatie met de klant? Om hier meer inzicht in te krijgen, is bewustwording van het eigen, natuurlijke gedrag en het effect daarvan op anderen essentieel. In deze training houden we een spiegel voor de individuele deelnemer om zelfbewuster te worden en punten te herkennen om mee aan de slag te gaan. Werk aan de winkel dus!

Mindfulness

Lange werkdagen, veel prikkels, stress, alle ballen in de lucht houden: onze werkomgeving stelt dagelijks hoge eisen aan onszelf. Daarnaast groeit het besef van het belang van een gezonde leefstijl, een goede balans tussen werk en privé vinden is dan ook essentieel. Met de training Mindfulness biedt je jezelf de rust die je nodig hebt om duurzaam inzetbaar te blijven. Deze training is geschikt voor alle medewerkers die meer energie en grip willen krijgen.

Lab of Life

Vitale medewerkers voelen zich niet alleen beter, maar zijn ook productiever. Lab of Life vergroot de fysieke en mentale vitaliteit van individuele medewerkers. De Lab of Life methodiek helpt werknemers de persoonlijke motivatie, effectiviteit en productiviteit blijvend te verhogen. Het resultaat: een gezonde balans tussen werk en privé die bijdraagt aan een duurzaam inzetbare medewerker.

B2B sales voor beginners

Als B2B verkoper ben je enthousiast over je product of dienst. Hoe zorg je er nu voor dat jouw prospect of klant hier ook enthousiast over wordt? Hoe vergroot je de kans op verkopen van dat waar jij enthousiast over bent, terwijl je tegelijk ook bouwt aan je relatie met je klant? En welke vaardigheden kun je doelbewust inzetten om conversie te genereren? In de training B2B sales voor beginners kom je hier alles over te weten.

DISC

Communicatie en samenwerking in een team is pas effectief als je weet wat de ander precies bedoelt. Om ruis (en miscommunicatie) te vermijden, moeten we allereerst eerlijk en kritisch zijn naar onszelf. Inzicht in het eigen gedrag en dat van collega’s - kwaliteiten én valkuilen - vergemakkelijkt de communicatie binnen een team.

Professioneel Presenteren

Alle ogen zijn op jou gericht, vol verwachting. Wat zenuwachtig begin je aan je presentatie. Luisteren ze wel? Kan ik ze boeien en komt de boodschap wel over? Presenteren kan best spannend zijn en voor sommigen is het ook stressvol. Een professionele aanpak en beheersing van technieken helpen je om een blijvende indruk op het publiek te maken. Bovendien zal je veel plezier beleven aan het succesvol overbrengen van je boodschap.

Situationeel Leidinggeven

Hoe pas ik verschillende stijlen van leidinggeven toe in verschillende situaties? De stijl van leidinggeven kan een flinke impact hebben op het functioneren van je medewerkers. Met de training Situationeel Leidinggeven leren je managers precies wat je medewerkers én jouw organisatie nodig hebben!

Bekijk ons volledige trainingsaanbod

Kies je start datum

close (1)
/ startmomenten
TOON FILTERS
more
VERBERG FILTERS
close (2)
Start datum
Do. 27 Jan 2022
EINDHOVEN
Verberg lesdagen en locatie
Bekijk lesdagen en locatie
Lesdagen en -tijden
 • DO. 27 JAN 2022 18:30 - 22:00
 • DO. FEB 10, 2022 18:30 - 22:00
 • DO. FEB 17, 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 10 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 17 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 24 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. MAR 31, 2022 18:30 - 22:00
Locatie

EINDHOVEN, exacte locatie hoort u vanzelf

Start datum
TUES. APR 19, 2022
AMSTERDAM
Verberg lesdagen en locatie
Bekijk lesdagen en locatie
Lesdagen en -tijden
 • DO. 27 JAN 2022 18:30 - 22:00
 • DO. FEB 10, 2022 18:30 - 22:00
 • DO. FEB 17, 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 10 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 17 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 24 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. MAR 31, 2022 18:30 - 22:00
Locatie

AMSTERDAM, exacte locatie hoort u vanzelf

Start datum
TUES. APR 19, 2022
UTRECHT
Verberg lesdagen en locatie
Bekijk lesdagen en locatie
Lesdagen en -tijden
 • DO. 27 JAN 2022 18:30 - 22:00
 • DO. FEB 10, 2022 18:30 - 22:00
 • DO. FEB 17, 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 10 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 17 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 24 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. MAR 31, 2022 18:30 - 22:00
Locatie

UTRECHT , exacte locatie hoort u vanzelf

Er zijn momenteel geen startdatums beschikbaar voor deze cursus.