Train de Trainer

Een effectieve manier van kennisoverdracht

Inschrijven
Train de trainer

Van vakspecialist tot trainer

Trainen is voor veel organisaties een effectieve manier van kennisoverdracht. Hier kun je externe trainers voor inhuren, maar je kunt ook trainers maken van je eigen medewerkers! Daarom hebben wij het train de trainer programma ontwikkelt. Dit trainingsprogramma zorgt voor een juiste manier van opleiden van de interne trainers.

De training Train de Trainer is geschikt voor medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het overbrengen van kennis binnen de organisatie en bij klanten. Zoals medewerkers in de winkel die productkennis willen bijbrengen. Of bijvoorbeeld trainers die voor een grotere groep verkopers of klanten aan kennisoverdracht doen zullen baat hebben bij dit traject.

Na deze training weet jij welke verschillende leerstijlen en werkvormen er zijn en kun jij deze herkennen en op elkaar afstemmen. Ook kun je jouw gedrag aanpassen naar de dynamiek van de groep en presenteer je met zelfvertrouwen en plezier. Je kunt trainingen opbouwen vanuit een didactisch model.

De resultaten

Na het succesvol afronden van deze training:

 • Is de deelnemer vertrouwd met het didactische model en kan eigen trainingen vanuit een didactisch verantwoorde manier opbouwen.
 • Heeft de deelnemer verschillende werkvormen leren kennen en hiermee geëxperimenteerd om zo het geleerde beter te laten beklijven.
 • Kent de deelnemer verschillende leerstijlen, kan deze herkennen en de werkvormen en werktempo hierop afstemmen.
 • Weet de deelnemer optimaal gebruik te maken van ondersteunend materiaal tijdens de trainingen (PowerPoint, filmpjes, quiz etc.) om het rendement uit de interventie te verhogen.
 • Kan de deelnemer met zijn persoonlijke performance het trainingsresultaat beïnvloeden. Hij heeft hier tijdens de training mee geoefend en hier feedback op gekregen.
 • Begrijpt de deelnemer de dynamiek van een groep en weet hoe hij zijn aanpak het beste hierop kan aanpassen.
 • Heeft de deelnemer geoefend met lastige situaties tijdens een training zodat hij met zelfvertrouwen en plezier staat te trainen.
 • Kent de deelnemer verschillende evaluatieniveaus en kan deze met de opdrachtgever bespreekbaar maken.
 • Heeft de deelnemer inzicht in zijn persoonlijke sterke punten en persoonlijke verbeterpunten.

Tussen de trainingsdagen krijgt de deelnemer een tussentijdse praktijkopdracht mee om zo het geleerde in de dagelijkse praktijk toe te passen en te toetsen. Er wordt een digitale reader aangeboden en tijdens de training worden de deelnemers met een video camera opgenomen. Die filmfragmenten krijgen de deelnemers na afloop van elke trainingsdag toegezonden zodat we hierop kunnen terugblikken.

Wat je gaat leren

Tijdens de training Train de Trainer komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Het didactische model als leidraad voor trainingsontwerp
 • De leerstijlen van Kolb
 • Onderwijsproces: Kennis – Inzicht – Integratie – Toepassen
 • Presenteren als werkvorm
 • Vier stappen van leren
 • Werkvormen
 • Leergesprekken, discussies leiden
 • Werken met opdrachten
 • Feedback geven, ontvangen en aanscherpen
 • Effectief omgaan met weerstand
 • De dynamiek van de groep
 • Zes breinprincipes voor effectief leren
 • Een training evalueren

Deze training bieden wij aan als virtual classroom én op locatie in Asten. Voorafgaand aan de training wordt de deelnemer verzocht enkele vooropdrachten te maken die voorbereiden op de training. Er wordt een digitale reader aangeboden en gedurende de training worden hulpmaterialen uitgereikt. 

Informatie over de trainingsdag

 • De maximale groepsgrootte van deze training bestaat uit 12 personen
 • Tijdens deze dagen worden er voldoende korte pauze momenten gehouden
 • De training beslaat 3 x 2 aaneengesloten dagdelen met een interval van 1 week
 • De training wordt (online) via virtual classroom gegeven of op locatie in Asten
 • De kosten voor deze training bedragen € 995,- per persoon, exclusief BTW
 • Na afronding van de training ontvang je een certificaat van HBtraining

Wil je de training Train de Trainer specifiek voor jouw team of organisatie laten verzorgen? Dat kan natuurlijk ook! Wij kunnen deze training als incompany verzorgen en als dit gewenst is op maat maken voor jouw organisatie. De training wordt volledig aangepast aan jouw organisatie.

Voordelen van Incompany 

 • Op maat gemaakt - de training en de leerdoelen worden aangepast aan jouw organisatie.
 • Samen bouwen aan hetzelfde verhaal - je brengt de kennis en competenties van de teams naar een hoger niveau.
 • Jij bepaalt het moment en de locatie - wij kunnen de training op de door jouw gekozen plaats en tijdstip verzorgen. Ook in het buitenland!


Meer weten over de mogelijkheden van een incompany training Train de Trainer of direct een offerte ontvangen? Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op voor een voorstel op maat. Of plan een kennismakingsgesprek in. 

 

Deze training in het kort

Met de training Train de Trainer leer je hoe je op een verantwoorde manier een bijeenkomst opzet en uitvoert. Maak optimaal gebruik van kennisoverdracht en breng iedere training tot een succes.

Startdata Donderdag 1 juni 2023
Tijdsduur 3 dagen (9:00 - 16:30 uur)
Prijs € 995,- per persoon, excl. BTW
Trainingsvormen Online (virtual classroom)
Klassikaal (op locatie of in Asten)

 

Jeroen Wijdeven

Trainingsadviseur

Vragen of advies nodig?

 • De beste opleider in [r]etail
 • Unieke leermethode
 • Direct toepasbaar
 • Eigen online leeromgeving

Heb je vragen over deze training of
wil je jouw team of jezelf aanmelden voor deze training?
Laat je gegevens achter en onze experts nemen graag
contact met je op voor de mogelijkheden.

Ben jij klaar om een betere versie van jezelf te worden?


Ja, ik wil deze training!

Bekijk onze trainingen

Negotiation Skills voor het tactisch management

Lopen je verkoopgesprekken niet altijd even efficiënt waarbij je weerstand ervaart van de andere partij? Als ervaren verkoper wil je het maximale uit je verkoopgesprek halen tijdens de aanbod-fase, met de training succesvol onderhandelen leer je hoe jij een feilloze onderhandelaar wordt. 

Negotiation Skills voor het strategisch management

Lopen je verkoopgesprekken niet altijd even efficiënt waarbij je weerstand ervaart van de andere partij? Als ervaren verkoper wil je het maximale uit je verkoopgesprek halen tijdens de aanbod-fase, met de training succesvol onderhandelen leer je hoe jij een feilloze onderhandelaar wordt. 

Vergroot je Zichtbaarheid op Bol.com

Als retailer is het onmisbaar om actief te zijn op bol.com. Maar hoe word je dé nummer 1 in jouw productcategorie? In deze training geven wij je handige tips en tricks om je zichtbaarheid te vergroten op bol.com met gegarandeerd succes! Deze training is voor winkels en webshops die producten verkopen op bol.com en hier meer sales uit willen halen.

Digitale transformatie en innovatie

Wil jij een leider zijn met je business strategie in een digitale toekomst? Terwijl nieuwe startups oude markten open breken blijven veel andere organisaties bij hun vertrouwde strategieën. Wat gaat jouw organisatie doen? Tijdens de training Digitale Transformatie en Innovatie nemen we je organisatie mee op reis door de laatste ontwikkelingen en technische mogelijkheden. Deze training is voor organisaties die toe zijn aan vernieuwing in hun digitale business strategie.

Online Business Analytics

Met de training online business analytics leer jij hoe je op een effectieve manier online data in de Retail omgeving kunt analyseren. Je leert hoe je deze data kunt vertalen voor commerciële doeleinden en hoe je als analist zakelijke beslissingen kunt beschrijven, voorspellen en anderen hierover kunt informeren. Met jouw analytische mindset help je de organisatie bij het maken van strategische beslissingen op basis van gegevens.

Digital to Physical Customer Journey

Met de training digital to physical customer journey breng je de online klantreis in kaart en onderzoek je wat de klant drijft, om hen een onvergetelijke ervaring mee te geven. Deze training geeft jou als deelnemer de belangrijkste concepten, termen en technieken mee. Zo weet jij precies wat je kunt doen om klanten vanuit het online kanaal aan te trekken naar je winkel en voor een succesvolle verkoop te zorgen. 

Succesvol Positioneren op Amazon

In de training krijg je inzicht in de juiste structuur en strategie om jouw bedrijf succesvol te positioneren op Amazon. Stap voor stap nemen wij je mee in het proces en bieden we je handvatten voor het inrichten van je eigen verkoopaccount en het positioneren van je merk. Wij geven je tips mee die noodzakelijk zijn voor jouw succes en bieden je helderheid in dit gigantische platform.

Verkopen met Videobellen

Je kan in de winkel prima een verkoopgesprek voeren of een klant adviseren over een product of dienst, maar hoe doe je dit nu met en voor een camera? Hoe zorg je ervoor dat je ook daadwerkelijk verkoopt, en niet alleen maar een leuk gesprek hebt met je klant? Wil jij ook succesvol videobellen met jouw klanten om je online sales te verhogen? Meld je dan aan voor de training verkopen met videobellen!

Deze training is bedoeld voor iedereen die professioneel online videogesprekken wil (gaat) inzetten om te verkopen op afstand. Geschikt voor sales-professionals die betere resultaten willen halen uit videogesprekken. 

Zelf e-learning ontwikkelen

Ga zelf aan de slag met het ontwikkelen van e-learning en bouw een effectieve module in een tool naar keuze. Met de training ‘Train de e-learning ontwikkelaar’ leer je alles wat je nodig hebt om dit mogelijk te maken op een interactieve en praktijkgerichte manier. In 90 dagen is jouw eigen e-learning live!

Bekijk ons volledige trainingsaanbod

Kies je start datum

close (1)
/ startmomenten
TOON FILTERS
more
VERBERG FILTERS
close (2)
Start datum
Do. 27 Jan 2022
EINDHOVEN
Verberg lesdagen en locatie
Bekijk lesdagen en locatie
Lesdagen en -tijden
 • DO. 27 JAN 2022 18:30 - 22:00
 • DO. FEB 10, 2022 18:30 - 22:00
 • DO. FEB 17, 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 10 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 17 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 24 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. MAR 31, 2022 18:30 - 22:00
Locatie

EINDHOVEN, exacte locatie hoort u vanzelf

Start datum
TUES. APR 19, 2022
AMSTERDAM
Verberg lesdagen en locatie
Bekijk lesdagen en locatie
Lesdagen en -tijden
 • DO. 27 JAN 2022 18:30 - 22:00
 • DO. FEB 10, 2022 18:30 - 22:00
 • DO. FEB 17, 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 10 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 17 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 24 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. MAR 31, 2022 18:30 - 22:00
Locatie

AMSTERDAM, exacte locatie hoort u vanzelf

Start datum
TUES. APR 19, 2022
UTRECHT
Verberg lesdagen en locatie
Bekijk lesdagen en locatie
Lesdagen en -tijden
 • DO. 27 JAN 2022 18:30 - 22:00
 • DO. FEB 10, 2022 18:30 - 22:00
 • DO. FEB 17, 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 10 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 17 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. 24 MAR 2022 18:30 - 22:00
 • DO. MAR 31, 2022 18:30 - 22:00
Locatie

UTRECHT , exacte locatie hoort u vanzelf

Er zijn momenteel geen startdatums beschikbaar voor deze cursus.