Recruit & Onboard

Een goed begin is het halve werk

Het is belangrijk dat een nieuwe medewerker zich snel ‘thuis voelt’ op zijn nieuwe werkplek. Dit zorgt er niet alleen voor dat de nieuwkomer meer tevreden en betrokken is, maar ook dat hij sneller productief is. Fijn voor de medewerker én goed voor de zaken!

Wil je tijd en geld besparen bij het aannemen en inwerken van nieuwe medewerkers? Dat kan, zolang je maar voldoende aandacht besteedt aan het inwerken van nieuwe mensen. Wist je bijvoorbeeld dat maar liefst 30% van nieuwe medewerkers die geen goede onboarding hebben gekend, al na zes maanden weer zijn vertrokken? Een goede onboarding is dus essentieel als je een tevreden medewerker wil die ook sneller productief is. Bij HBtraining ontwikkelen we effectieve onboarding programma’s die helemaal passen bij jouw leerdoelen! 

Cijfers liegen niet

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de effecten van onboarding programma’s en de cijfers liegen er niet om!

onboarding_cijfersTekengebied 190% van alle medewerkers besluit binnen het eerste jaar of ze wel of niet bij het bedrijf blijven
onboarding_cijfersTekengebied 2Nieuwe medewerkers zijn 54% productiever bij het gebruik van formele onboarding programma’s
onboarding_cijfersTekengebied 3Organisaties met een onboarding programma behouden tot 91% van de medewerkers tegenover 30% van medewerkers zonder onboarding programma
onboarding_cijfersTekengebied 4De gemiddelde kosten van het vervangen van een medewerker liggen tussen de 2.800 en 17.000 euro

Cijfers om even bij stil te staan!

Gratis whitepaper voor HR-professionals

whitepaper onboarding cover

Download de gratis whitepaper met concrete handvaten en adviezen om te komen tot een effectief onboarding programma!

Graag, stuur mij de whitepaper!

Voordelen van onboarding

Onderzoek toont aan dat een goed onboarding proces leidt tot hogere werknemerstevredenheid, een hoger rendement van de medewerker, betere prestaties, grotere betrokkenheid en minder stress en personeelsverloop. Nog afgezien van de enorme tijdsbesparing voor de HR-afdeling!

Met een onboarding programma

Ben je tijd- en kostenbesparend bezig
Zorg je voor een langdurige relatie met de medewerker
Breng je structuur en overzicht in het proces
Creëer je meer commitment en een boost in productiviteit

Realiseer jouw leerdoelen

Bij HBtraining creëren we effectieve onboarding programma’s, die perfect passen bij jouw gestelde leerdoelen. We bouwen het programma in ons Learning Management Systeem. Behalve de vele interactieve functionaliteiten kent dit platform nog meer voordelen: we kunnen de activiteiten en resultaten van de medewerker monitoren. We kunnen zo generieke informatie aanbieden die voor alle medewerkers gelijk is, maar ook functiespecifieke content aanbieden. Wij werken met verschillende leerplatformen zoals bijvoorbeeld aNewSpring. Het leerplatform wordt geheel afgestemd op jouw wensen. 

Boei en bind medewerkers

Heb jij moeite met het binden van nieuwe medewerkers aan jouw organisatie? Dan is ons online onboarding programma iets voor jou. Investeer in je medewerkers en zorg voor meer binding. Samen met onze specialisten gaan we op zoek naar de juiste antwoorden op jouw onboardingvraag. Ben je benieuwd naar hoe zo'n onboarding programma eruit kan zien? Meld je dan aan voor gratis toegang tot onze onboarding demo.

Vragen over onboarding?

Hilde cirkel


Neem dan gerust contact op met onze specialist Hilde Dijksterhuis
via Hilde.dijksterhuis@hb-training.com of 06 38 18 92 69.

Firestarter: vlammend van start met jouw onboarding!

Wil jij aan de slag met een onboarding programma of je onboarding programma professionaliseren? Wil je je medewerkers sneller productief krijgen en je personeel met dezelfde aandacht inwerken? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan is onze Onboarding Firestarter iets voor jou! Met deze Firestarter geven we je de juiste handvaten mee om je onboarding programma een kickstart te geven. Met als resultaat: een actieplan waar je direct zelf mee aan de slag kan! Meer weten hoe dit er uit ziet? Check de opzet en invulling van de Onboarding Firestarter hier.

Comp 1

In 5 stappen naar een effectief onboarding programma

Gratis whitepaper voor HR-professionals

  • Waar begint het onboarding programma?
  • De resultaten van een onboarding programma
  • De 5 bouwstenen voor de ontwikkeling van het onboarding programma
  • Tips en adviezen voor een productieve en betrokken medewerker

10 pagina’s met praktische inzichten…

Graag, stuur mij de whitepaper!