Incompany trainingen

Effectief, interactief én inspirerend

Hebben je medewerkers net niet helemaal de juiste vaardigheden om die ene deal te sluiten? Of heb je een manager in dienst die zijn medewerkers best wel wat effectiever leiding zou kunnen geven? Onze trainingsprogramma’s bieden je de perfecte oplossing.

Waarom onze trainingsprogramma’s zo effectief zijn? Omdat ze worden ingevuld door onze gecertificeerde trainers, mensen met een berg aan kennis en ervaring op het gebied van marketing, verkoop, management en communicatie. Op basis van jouw leerdoelen implementeren ze de theorie op een praktische wijze in de dagelijkse realiteit van jouw organisatie. Je kunt hierbij kiezen uit trainingen uit ons portfolio of trainingen op maat, in een klassikale of een virtual classroom setting.

Trainingsprogramma’s

In alle gevallen stellen we programma’s op die passen bij de doelen van jouw organisatie, maar ook bij het niveau en de leerstijl van de deelnemers. Lees hier meer over onze aanpak en beloftes aan deelnemers en organisaties. Wij denken het hele trainingsprogramma zelf uit, inclusief de bijbehorende werkvormen, opdrachten en coaching elementen. De meeste trainingsprogramma's die wij ontwikkelen, vallen binnen de volgende thema's:

 • communicatie & samenwerken 
 • energie & motivatie
 • leidinggeven en management 
 • sales & beïnvloeding 
 • onboarding van medewerkers 

Interactie én resultaat

Onze trainingen zitten vol inspiratie en interactie. Waarom? Simpel: dit levert een beter resultaat op! Zo bevatten de trainingen praktische opdrachten, rollenspelen en workshops, uiteraard afhankelijk van wat jij wilt bereiken met de training. Deelnemers gaan zelf aan de slag, want zo’n 70% van wat je leert, leer je door zelf te doen! Daarbij koppelen we onze trainingen aan het idee van de zes breinprincipes. Hiermee zorgen we voor nieuwe en sterke verbindingen in de hersenen, zodat het geleerde beter verwerkt en onthouden wordt.

Heb je vragen over ons incompany aanbod?

Jeroen-cirkel-groter
Neem dan gerust contact op met onze specialist Jeroen Wijdeven
via jeroen.wijdeven@hb-training.com of 06 12 21 59 90

 

Onze trainingen

Accountmanagement

Je wilt je organisatie stappen laten maken op het commerciële- en salesvlak? Een training Accountmanagement zet je medewerkers én jouw organisatie op het juiste spoor!

Je bouwt aan een gezonde en succesvolle organisatie? Dan heb je medewerkers nodig die hun commerciële vaardigheden effectief toe kunnen passen en bekwaam zijn in het opbouwen en onderhouden van klantrelaties. In onze training Accountmanagement gaan deelnemers op een praktijkgerichte manier aan de slag met hun commerciële skills en -technieken. Het resultaat: verbeterde salesresultaten én sterkere klantrelaties.

B2B Sales

Een klant enthousiast maken over jullie product of dienst, hoe doen jouw medewerkers dat? Met onze training B2B Sales optimaliseer je hun commerciële vaardigheden!

Natuurlijk wil je als organisatie verkopen, en er tegelijk voor zorgen dat je klanten ook weer bij je terugkomen. Om de kans op verkoop en conversie te vergroten is het essentieel dat je medewerkers beschikken over de juiste commerciële vaardigheden. In onze training B2B sales gaan ze op praktijkgerichte wijze aan de slag met het optimaliseren van hun commerciële vaardigheden.

We gaan onder meer in op het lezen van het gedrag van de klant, het aanpassen van het eigen gedrag op de klant, het herkennen van koopsignalen en verkooptechnieken om de deal rond te maken.

Coachend Leidinggeven

De prestaties en het leervermogen van je medewerkers hebben enorm veel baat bij managers die met hen in gesprek gaan. ‘Coachende leidinggevers’, met de focus op interactie.

Coachende leiders zijn niet zozeer gericht op instructies of opdrachten, maar juist op interactie. Ze proberen om in persoonlijke gesprekken de talenten en ideeën van de ander boven water te krijgen. En daarmee meer inzicht én betere resultaten te verkrijgen. Feedback is een belangrijk onderdeel van coaching, net als het stellen van de juiste vragen en het motiveren van de persoon die je coacht.

DISC

Je organisatie heeft veel baat bij medewerkers die goed met elkaar communiceren en samenwerken. Maar dan heeft een medewerker wel inzicht nodig in het eigen gedrag en dat van de ander.

Effectief communiceren en samenwerken in een team werkt het best als je weet wat de ander bedoelt. Inzicht in het eigen gedrag en dat van collega’s - kwaliteiten én valkuilen - vergemakkelijkt de communicatie binnen een team en biedt teams de kans om resultaatgerichter te werken. Centraal in onze DISC-training staan het herkennen van eigen gedrag en dat van collega’s en het begrijpen en respecteren vanuit de toegevoegde waarde voor het team.

Doeltreffend Zelfmanagement

Veel functies binnen een organisatie vragen om zelfredzame en zelfstandige medewerkers. Met de training Doeltreffend Zelfmanagement help je ze op weg!

Veel medewerkers binnen je organisatie hebben niet continu een manager in de buurt die hen aanstuurt. Dit betekent dat ze zelf met een kritische blik naar hun eigen functioneren moeten kijken en stappen moeten zetten om zich binnen de organisatie te ontwikkelen.

In deze interactieve en praktijkgerichte training gaan de deelnemers vooral zelf aan de slag. Na het afronden van de training hebben ze meer inzicht in hun persoonlijke kwaliteiten en werkgedrag. Ook beschikken ze over handvatten om kritisch op zichzelf te blijven en zijn ze in staat om efficiënter en effectiever te communiceren.

Effectief Communiceren

Bied je medewerkers inzicht in hun eigen communicatiestijl en het effect ervan, met de training Effectief Communiceren!

Een duidelijk verhaal raakt de persoon die tegenover je zit en voorkomt ruis in een gesprek. Het is belangrijk om daarbij te communiceren met impact, zodat je een blijvende positieve herinnering achterlaat of een ander doel bereikt wat voor jou belangrijk is. Hiervoor is inzicht nodig, zowel in de eigen communicatiestijl als het effect ervan op gesprekspartners.

Lab of Life

Vitale medewerkers voelen zich niet alleen beter, maar zijn ook productiever, blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek. Bedrijven met medewerkers die lekker in hun vel zitten presteren aantoonbaar beter, maken aantoonbaar meer winst en kennen aantoonbaar minder ziekteverzuim.

Fysieke en mentale vitaliteit

'Lab of Life' vergroot de fysieke en mentale vitaliteit van individuele medewerkers. De Lab of Life methodiek helpt werknemers de persoonlijke motivatie, effectiviteit en productiviteit blijvend te verhogen. Het resultaat: een gezonde balans tussen werk en privé die bijdraagt aan een duurzaam inzetbare medewerker. 

Wat maakt de Lab of Life methode bijzonder?

 • Gebruik van bewezen gedragsveranderende technieken 
 • Ontwikkeld en wetenschappelijk gevalideerd door Radboud Universiteit Nijmegen
 • Individuele insteek: persoonlijke ontwikkeling onder eigen regie
 • Focus op versterken van authenticiteit en vergroten van zelfsturend vermogen
 • Het inspelen op automatische processen in het doorbreken van gewoontes 
 • Niet zweverig maar oplossingsgericht

Hoe ziet het trainingsprogramma eruit?

 • 5 sessies van 2 uur met een doorlooptijd van ongeveer 8 weken
 • Individuele insteek: actief aan de slag met jouw persoonlijke situatie en veranderwensen
 • Handvatten om verandering zelfstandig en blijvend te bereiken in het dagelijks leven 
 • Doorbreken van gewoontes 
 • Concreet handelingsperspectief om een gezonde energiebalans in stand te houden 

Onze methodiek wordt ingezet bij:

LoL_icons_scale Een optimale balans creëren tussen werk en privé
LoL_icons_flame Verminderen en voorkomen van burn-out problematiek
LoL_icons_stress Verminderen van stress en werkdrukervaring
LoL_icons_wheel Zelfsturend vermogen van individuen en teams vergroten
LoL_icons_fist Bevorderen van bevlogenheid en motivatie
LoL_icons_gauge Bevorderen van werkprestaties en verlagen van verzuim

Wat levert een Lab of Life training op?

Alle deelnemers van de Lab of Life trainingen vullen een voor- en een nameting in op onderstaande factoren. De resultaten zijn hieronder zichtbaar. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de resultaten langdurig effectief zijn.

LOL-percentages-1

Hoe ervaren anderen Lab of Life?

“Het was een prettige ervaring om met collega’s ervaringen uit te wisselen over de invloed van het werk en werkgerelateerde zaken op je dagelijkse leven. Vaak zijn problemen/ klachten waar je tegenaan loopt herkenbaar bij elkaar.”

“Elke training liep ik weg met drie kleine, praktische en haalbare gedragsveranderingen. Ik was oprecht verbaasd hoe snel mijn lichamelijke klachten verminderden.”

“Goede training, zeer aan te bevelen. De ervaringen en tips van anderen vond ik erg waardevol. Trainer heeft goede kennis van zaken.”

“De training laat je stil staan bij de waan van de dag en geeft handvatten om stap voor stap meer controle/balans te krijgen.”

“Medewerkers die de training hebben gevolgd, hebben hier ongelooflijk veel baat bij.”

Mindfulness

Je organisatie heeft baat bij medewerkers met een gezonde balans tussen werk en privé. Via de training Mindfulness biedt je hun de rust die ze nodig hebben om duurzaam inzetbaar te blijven.

Omgaan met lastige gesprekssituaties

Je medewerkers op de winkelvloer komen regelmatig lastige situaties en tegenstrijdige belangen tegen. Goede gespreksvaardigheden kunnen hen helpen de situatie tot een goed eind te brengen.

Professioneel Presenteren

Je organisatie heeft veel profijt van medewerkers die op een professionele wijze hun verhaal kunnen doen. De training Professioneel Presenteren biedt ze de juiste handvatten!

Retail sales

Hoe zorg je ervoor dat jouw verkopers niet alleen zelf enthousiast zijn over je product of dienst, maar ook de klant tot een ‘brand lover’ maken? Onze training Retail Sales is een mooie opstap!

Shopper Marketing

Hoe kunnen jouw medewerkers het gedrag van ‘shoppers’ beïnvloeden? Geef ze de nodige boost met onze training Shopper Marketing!

Situationeel Leidinggeven

De stijl van leidinggeven kan een flinke impact hebben op het functioneren van je medewerkers. Met de training Situationeel Leidinggeven leren je managers precies wat je medewerkers én jouw organisatie nodig hebben!

Storytelling

Het is belangrijk dat je verkopers een goed verhaal te vertellen hebben. Want daarmee binden ze klanten en prospects aan jouw organisatie, product en/of dienst. Storytelling is de sleutel!

Succesvol Onderhandelen

Wil je van je verkopers feilloze onderhandelaars maken? Dan is onze training Succesvol Onderhandelen precies wat jouw medewerkers nodig hebben!

Time Management

De training Time Management helpt je medewerkers om weer baas te worden over hun eigen agenda en meer rust in hun werk te creëren. Tegelijk vergroot je de efficiëntie van je organisatie!

Train de Trainer

Kennis overdragen? Dat kan door het inhuren van een externe trainer, maar je kunt ook trainers maken van je eigen medewerkers! Onze training Train de Trainer laat zien hoe je dat doet!

Zelfbewust in je functie

Om succesvol te kunnen zijn in hun werk is het belangrijk dat je medewerkers een goede relatie hebben met hun contactpersonen. Onze training ‘Zelfbewust in je functie’ biedt de juiste tools en houvast!