Coachend Leidinggeven

Praktijkgericht resultaat door interactie

De prestaties en het leervermogen van je medewerkers hebben enorm veel baat bij managers die met hen in gesprek gaan. ‘Coachende leidinggevers’, met de focus op interactie.

Coachende leiders zijn niet zozeer gericht op instructies of opdrachten, maar juist op interactie. Ze proberen om in persoonlijke gesprekken de talenten en ideeën van de ander boven water te krijgen. En daarmee meer inzicht én betere resultaten te verkrijgen. Feedback is een belangrijk onderdeel van coaching, net als het stellen van de juiste vragen en het motiveren van de persoon die je coacht.

In deze training leert de deelnemer zijn kwaliteiten en gedrag als leidinggevende bewuster in te zetten en, afhankelijk van de situatie, effectief leiding te geven. Je medewerker leert verschillende stijlen van leidinggeven toe te passen in diverse praktijksituaties en effectief feedback te geven en te ontvangen in diverse gesprekssituaties. Om zo te zorgen voor een beter resultaat, motivatie en werkplezier van de medewerker.

Voor wie?

De training Coachend Leidinggeven is geschikt voor managers die zich verder willen ontwikkelen in coachend leiderschap.

Welke onderwerpen komen aan bod?

 • Stijlen van leidinggeven
 • Wat is coachend leidinggeven?
 • Doel van coachend leidinggeven
 • Wanneer zet je coachend leidinggeven in?
 • Voorwaarden voor een effectief coachgesprek
 • Opbouw van een coachgesprek
 • Handig toepasbare vragen tijdens een coachgesprek
 • Vragen stellen tijdens een coachgesprek
 • Motiverende feedback geven
 • Wat zijn belemmerende overtuigingen, en hoe herken je deze?
 • Wanneer is gedrag een patroon, wat kunnen we hiermee?
 • Kwaliteiten en verbeterpunten als coach
 • Persoonlijk plan van aanpak

Wil je meer weten? Onze experts nemen graag contact met je op

Een greep uit onze trainingen

Storytelling

Het is belangrijk dat je verkopers een goed verhaal te vertellen hebben. Want daarmee binden ze klanten en prospects aan jouw organisatie, product en/of dienst. Storytelling is de sleutel!

Time Management

De training Time Management helpt je medewerkers om weer baas te worden over hun eigen agenda en meer rust in hun werk te creëren. Tegelijk vergroot je de efficiëntie van je organisatie!

Zelfbewust in je functie

Om succesvol te kunnen zijn in hun werk is het belangrijk dat je medewerkers een goede relatie hebben met hun contactpersonen. Onze training ‘Zelfbewust in je functie’ biedt de juiste tools en houvast!

Doeltreffend Zelfmanagement

Veel functies binnen een organisatie vragen om zelfredzame en zelfstandige medewerkers. Met de training Doeltreffend Zelfmanagement help je ze op weg!

Veel medewerkers binnen je organisatie hebben niet continu een manager in de buurt die hen aanstuurt. Dit betekent dat ze zelf met een kritische blik naar hun eigen functioneren moeten kijken en stappen moeten zetten om zich binnen de organisatie te ontwikkelen.

In deze interactieve en praktijkgerichte training gaan de deelnemers vooral zelf aan de slag. Na het afronden van de training hebben ze meer inzicht in hun persoonlijke kwaliteiten en werkgedrag. Ook beschikken ze over handvatten om kritisch op zichzelf te blijven en zijn ze in staat om efficiënter en effectiever te communiceren.

Bekijk ons volledige trainingsaanbod