aNS Award-label_EN

DISC

Inzicht in communicatie- en gedragspatronen van je collega’s

Je organisatie heeft veel baat bij medewerkers die goed met elkaar communiceren en samenwerken. Maar dan heeft een medewerker wel inzicht nodig in het eigen gedrag en dat van de ander.

Effectief communiceren en samenwerken in een team werkt het best als je weet wat de ander bedoelt. Inzicht in het eigen gedrag en dat van collega’s - kwaliteiten én valkuilen - vergemakkelijkt de communicatie binnen een team en biedt teams de kans om resultaatgerichter te werken. Centraal in onze DISC-training staan het herkennen van eigen gedrag en dat van collega’s en het begrijpen en respecteren vanuit de toegevoegde waarde voor het team.

Het DISC-model is een persoonlijkheidsanalyse die je medewerkers diepgaand inzicht biedt in hun persoonlijkheidsstijl: is iemand van nature meer Dominant, Invloedrijk, Stabiel of Consciëntieus? DISC zorgt voor een betere onderlinge communicatie, lost conflicten op of voorkomt deze, waardeert onderlinge verschillen en leidt tot een positieve én effectieve samenwerking

Voor wie?

De DISC-training is geschikt voor teams die hun communicatie en samenwerking willen optimaliseren.

DISC

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Normen en waarden
  • Objectief waarnemen
  • Inzicht in DISC-stijlen
  • DISC-analyses uitleggen en bespreken
  • Begrip voor elkaars gedrag en kwaliteiten, kernkwadranten
  • Teamrapport, kwaliteiten en valkuilen
  • Team-ontwikkelplan
  • Persoonlijk ontwikkelplan

Wil je meer weten? Onze experts nemen graag contact met je op

Een greep uit onze trainingen

Coachend Leidinggeven

De prestaties en het leervermogen van je medewerkers hebben enorm veel baat bij managers die met hen in gesprek gaan. ‘Coachende leidinggevers’, met de focus op interactie.

Coachende leiders zijn niet zozeer gericht op instructies of opdrachten, maar juist op interactie. Ze proberen om in persoonlijke gesprekken de talenten en ideeën van de ander boven water te krijgen. En daarmee meer inzicht én betere resultaten te verkrijgen. Feedback is een belangrijk onderdeel van coaching, net als het stellen van de juiste vragen en het motiveren van de persoon die je coacht.

Storytelling

Het is belangrijk dat je verkopers een goed verhaal te vertellen hebben. Want daarmee binden ze klanten en prospects aan jouw organisatie, product en/of dienst. Storytelling is de sleutel!

Time Management

De training Time Management helpt je medewerkers om weer baas te worden over hun eigen agenda en meer rust in hun werk te creëren. Tegelijk vergroot je de efficiëntie van je organisatie!

Zelfbewust in je functie

Om succesvol te kunnen zijn in hun werk is het belangrijk dat je medewerkers een goede relatie hebben met hun contactpersonen. Onze training ‘Zelfbewust in je functie’ biedt de juiste tools en houvast!

Bekijk ons volledige trainingsaanbod