aNS Award-label_EN

Effectief Communiceren

Gespreksvaardigheden met impact

Bied je medewerkers inzicht in hun eigen communicatiestijl en het effect ervan, met de training Effectief Communiceren!

Een duidelijk verhaal raakt de persoon die tegenover je zit en voorkomt ruis in een gesprek. Het is belangrijk om daarbij te communiceren met impact, zodat je een blijvende positieve herinnering achterlaat of een ander doel bereikt wat voor jou belangrijk is. Hiervoor is inzicht nodig, zowel in de eigen communicatiestijl als het effect ervan op gesprekspartners.

In de training Effectief Communiceren verbetert de deelnemer zowel zijn observatie- en luistervaardigheden als zijn communicatiestijl, zodat hij duidelijker over komt en beter aansluiting vindt bij gesprekspartners. Alle communicatievaardigheden om gesprekken naar een hoger niveau te brengen en effectiever te communiceren komen aan bod, op een praktijkgerichte manier.

Voor wie?

De training Effectief Communiceren is geschikt voor iedereen die optimaal en effectief wil communiceren.  

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Leerdoelen
  • Verbale, non-verbale en para-verbale communicatie
  • Luistervaardigheden, LSD
  • Rapport opbouwen
  • ‘Hot buttons’ ontdekken
  • Weerstand ‘toolbox’
  • Plan van aanpak

Wil je meer weten? Onze experts nemen graag contact met je op

Een greep uit onze trainingen

Coachend Leidinggeven

De prestaties en het leervermogen van je medewerkers hebben enorm veel baat bij managers die met hen in gesprek gaan. ‘Coachende leidinggevers’, met de focus op interactie.

Coachende leiders zijn niet zozeer gericht op instructies of opdrachten, maar juist op interactie. Ze proberen om in persoonlijke gesprekken de talenten en ideeën van de ander boven water te krijgen. En daarmee meer inzicht én betere resultaten te verkrijgen. Feedback is een belangrijk onderdeel van coaching, net als het stellen van de juiste vragen en het motiveren van de persoon die je coacht.

Storytelling

Het is belangrijk dat je verkopers een goed verhaal te vertellen hebben. Want daarmee binden ze klanten en prospects aan jouw organisatie, product en/of dienst. Storytelling is de sleutel!

Time Management

De training Time Management helpt je medewerkers om weer baas te worden over hun eigen agenda en meer rust in hun werk te creëren. Tegelijk vergroot je de efficiëntie van je organisatie!

Zelfbewust in je functie

Om succesvol te kunnen zijn in hun werk is het belangrijk dat je medewerkers een goede relatie hebben met hun contactpersonen. Onze training ‘Zelfbewust in je functie’ biedt de juiste tools en houvast!

Bekijk ons volledige trainingsaanbod