aNS Award-label_EN

Situationeel Leidinggeven

De juiste stijl op het juiste moment

De stijl van leidinggeven kan een flinke impact hebben op het functioneren van je medewerkers. Met de training Situationeel Leidinggeven leren je managers precies wat je medewerkers én jouw organisatie nodig hebben!

Hoe zet ik mijn kwaliteiten en gedrag als leidinggevende bewust in? Hoe geef ik zo effectief mogelijk leiding? Hoe pas ik verschillende stijlen van leidinggeven toe in verschillende situaties? En hoe geef en ontvang ik effectief feedback in verschillende gesprekssituaties?

In de training Situationeel Leidinggeven leren je managers en leidinggevers precies wat jouw medewerkers nodig hebben. Door de juiste stijl toe te passen leren ze de kwaliteiten van medewerkers beter te benutten en hun mensen te motiveren. Tijdens de training zorgen we voor inzicht, verdieping en aanscherping van vaardigheden door interactieve werkvormen te gebruiken.

Voor wie?

De training Situationeel Leidinggeven is geschikt voor zowel beginnende als ervaren leidinggevenden.

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Wat is situationeel leidinggeven?
  • Wat is de beste manier om leiding te geven?
  • Wat zegt een analyse van jouw leiderschapsstijl over jouw voorkeursstijl van leidinggeven?
  • Bepalen van de taakvolwassenheid van medewerkers
  • Bepalen welke stijl van leidinggeven in een bepaalde situatie het meest effectief is
  • Resultaatgericht kunnen instrueren, motiveren, stimuleren, delegeren
  • Praktijkoefeningen op basis van eigen cases
  • Feedback geven en ontvangen, 360 graden
  • Voorbeeldgedrag
  • Persoonlijk actieplan en buddysysteem

Wil je meer weten? Onze experts nemen graag contact met je op

Een greep uit onze trainingen

Coachend Leidinggeven

De prestaties en het leervermogen van je medewerkers hebben enorm veel baat bij managers die met hen in gesprek gaan. ‘Coachende leidinggevers’, met de focus op interactie.

Coachende leiders zijn niet zozeer gericht op instructies of opdrachten, maar juist op interactie. Ze proberen om in persoonlijke gesprekken de talenten en ideeën van de ander boven water te krijgen. En daarmee meer inzicht én betere resultaten te verkrijgen. Feedback is een belangrijk onderdeel van coaching, net als het stellen van de juiste vragen en het motiveren van de persoon die je coacht.

Storytelling

Het is belangrijk dat je verkopers een goed verhaal te vertellen hebben. Want daarmee binden ze klanten en prospects aan jouw organisatie, product en/of dienst. Storytelling is de sleutel!

Time Management

De training Time Management helpt je medewerkers om weer baas te worden over hun eigen agenda en meer rust in hun werk te creëren. Tegelijk vergroot je de efficiëntie van je organisatie!

Zelfbewust in je functie

Om succesvol te kunnen zijn in hun werk is het belangrijk dat je medewerkers een goede relatie hebben met hun contactpersonen. Onze training ‘Zelfbewust in je functie’ biedt de juiste tools en houvast!

Bekijk ons volledige trainingsaanbod