Succesvol Onderhandelen

Meer rendement uit gesprekken

Wil je van je verkopers feilloze onderhandelaars maken? Dan is onze training Succesvol Onderhandelen precies wat jouw medewerkers nodig hebben!

Lopen je verkoopgesprekken niet altijd even efficiënt? Ervaar je weerstand van de andere partij in je verkoopgesprek? Een verkoper is veel van zijn tijd bezig met onderhandelen en wil het maximale uit zijn gesprek halen. Het doel van succesvol onderhandelen is om samen met de andere partij te komen tot een voorstel dat voor beide partijen acceptabel is.

In deze training kijken we naar de stijl van de deelnemers. Ze gaan aan de slag met een methode van onderhandelen die expliciet gericht is op het efficiënt en vriendschappelijk bereiken van resultaat, om zo meer rendement uit hun verkoopgesprekken te halen. Na het volgen van deze training kunnen je verkopers mensen scheiden van het probleem, zich concentreren op de belangen van jouw organisatie en niet op posities en mogelijkheden creëren alvorens een besluit te nemen.

Voor wie?

De training Succesvol Onderhandelen is geschikt voor iedereen die verkoopervaring heeft in een B2B omgeving.

Welke onderwerpen komen aan bod?

 • Harde versus zachte onderhandelvaardigheden
 • Principieel onderhandelen: de theorie
 • De vier stappen
  • Scheid de mensen van het probleem
  • Richt je op belangen, niet op posities
  • Zoek naar oplossingen in wederzijds belang
  • Dring aan op objectieve criteria
 • Principieel onderhandelen toepassen
 • Zelfverzekerd communiceren: vraagvaardig en leiding houden
 • Communiceren vanuit belangen: wat levert het je gesprekspartner op?

Wil je meer weten? Onze experts nemen graag contact met je op

Een greep uit onze trainingen

Coachend Leidinggeven

De prestaties en het leervermogen van je medewerkers hebben enorm veel baat bij managers die met hen in gesprek gaan. ‘Coachende leidinggevers’, met de focus op interactie.

Coachende leiders zijn niet zozeer gericht op instructies of opdrachten, maar juist op interactie. Ze proberen om in persoonlijke gesprekken de talenten en ideeën van de ander boven water te krijgen. En daarmee meer inzicht én betere resultaten te verkrijgen. Feedback is een belangrijk onderdeel van coaching, net als het stellen van de juiste vragen en het motiveren van de persoon die je coacht.

Storytelling

Het is belangrijk dat je verkopers een goed verhaal te vertellen hebben. Want daarmee binden ze klanten en prospects aan jouw organisatie, product en/of dienst. Storytelling is de sleutel!

Time Management

De training Time Management helpt je medewerkers om weer baas te worden over hun eigen agenda en meer rust in hun werk te creëren. Tegelijk vergroot je de efficiëntie van je organisatie!

Zelfbewust in je functie

Om succesvol te kunnen zijn in hun werk is het belangrijk dat je medewerkers een goede relatie hebben met hun contactpersonen. Onze training ‘Zelfbewust in je functie’ biedt de juiste tools en houvast!

Bekijk ons volledige trainingsaanbod