Plan een gratis strategiegesprek in

aNS Award-label

Cases

Laat je inspireren

Jumbo Extra's

Jumbo Extra’s is het nieuwe klantenprogramma van Jumbo. Hiermee kunnen klanten sparen voor gratis boodschappen, korting op uitjes en leuke extra’s. Om Jumbo Extra’s bij klanten onder de aandacht te brengen, schakelt Jumbo hosts in. Om deze hosts klaar te stomen voor hun rol, ontwikkelde HBtraining een e-learning voor Jumbo.

Online voorbereiding

Voordat de hosts daadwerkelijk de winkels in gaan, is een goede voorbereiding uiteraard cruciaal. De host bereidt zich voor door de e-learning te maken, die hiermee de sleutel tot succes vormt. De e-learning bestaat uit twee onderdelen: Jumbo Extra’s en Jumbo Verkoopvaardigheden. De totale tijdsinvestering bedraagt maximaal twee uur, afhankelijk van het kennisniveau en de ervaring van de host. Passend bij de doelgroep - veelal generatie Z - is de content ook mobiel toegankelijk, visueel aantrekkelijk en in afwisselende vormen: video, praktijkvoorbeelden en quizzen.

Jumbo-mobiel

Top down aanpak

Voor de e-learning is specifiek gekozen voor een top down aanpak: een leervorm waarbij content aangeboden wordt 1) van moeilijk naar makkelijk en 2) van het grote geheel naar details. Een toets meet of de host klaar is om de winkel in te gaan. Door middel van een nulmeting wordt het bestaande kennisniveau van de host getoetst. Voor de onderdelen die onvoldoende scoren (<75%) wordt een advies gegeven op welke specifieke vlakken nog kennis ontbreekt. De host kan zelf de ontbrekende kennis eigen maken en daarna de eindtoets maken. Wanneer de eindtoets met een minimale score van 75% wordt behaald, is de host klaar om de winkel in te gaan! Door deze manier van toetsen hoeft een deelnemer geen informatie te leren die hij al weet.

Video versus tekst

Om aan te sluiten op ieders manier van leren kan de deelnemer kiezen voor video uitleg, tekst of beiden. In het onderdeel verkoopvaardigheden wordt het totale verkoopgesprek in 7 stappen toegelicht en opgebouwd met achtereenvolgens video, theorie en toetsvragen. De toetsvragen variëren in invulvragen, sleepvragen en meerkeuzevragen.

Certificaat

Na het behalen van de vereiste score ontvangt de host zijn certificaat en kan hij vol enthousiasme, kennis en vaardigheden de winkel in. Hallo Jumbo Extra’s!

Jumbo_Certificaat

 

Bekijk meer cases

Google product field training

“Hey Google, hoe warm wordt het vandaag?”. Je Google Assistent kan je helpen met meer dan een miljoen acties, onze huizen worden steeds meer ‘smart homes’ en technologie ontwikkelt zich in rap tempo door. Winkelketens in consumentenelektronica hebben een enorm productassortiment, producten met allerlei nieuwe technische snufjes. Voor deze ketens, zoals MediaMarkt, Coolblue en BCC, is het dus ontzettend belangrijk dat hun verkopers voldoende kennis hebben over al deze producten. En deze kennis wordt vanuit het productmerk verzorgd.

Opleidingsprogramma C-Sales

Voor haar nieuwe verkopers heeft Mercedes-Benz een opleidingsprogramma ontwikkeld: C-Sales (voluit Certified Sales). Het programma is gebaseerd op zeven competenties waar een Mercedes-Benz verkoper in voldoende mate over moet beschikken.

Nespresso Academy

Zorg dat onze salesmedewerkers en adviseurs een perfecte uitvoering maken in ieder klantcontact en maak ze echte merkambassadeurs. Met deze uitdaging klopte Nespresso bij HBtraining aan. Met alleen al zo’n 32 verschillende koffiesoorten en een groot verloop van medewerkers een hele uitdaging.

Coachview simulatie

Coachview is een softwarepakket waarin opleidingen, trainingen en cursussen georganiseerd, geregistreerd en beheerd kunnen worden. HBtraining heeft een learning journey ontwikkeld waarin het gebruik en de toepassing van het Coachview opleidingsportaal centraal staat.