aNS Award-label_EN

Cases

Jumbo

Jumbo Extra's

Jumbo Extra’s is het nieuwe klantenprogramma van Jumbo. Hiermee kunnen klanten sparen voor gratis boodschappen, korting op uitjes en leuke extra’s. Om Jumbo Extra’s bij klanten onder de aandacht te brengen, schakelt Jumbo hosts in. Om deze hosts klaar te stomen voor hun rol, ontwikkelde HBtraining een e-learning voor Jumbo.

Online voorbereiding

Voordat de hosts daadwerkelijk de winkels in gaan, is een goede voorbereiding uiteraard cruciaal. De host bereidt zich voor door de e-learning te maken, die hiermee de sleutel tot succes vormt. De e-learning bestaat uit twee onderdelen: Jumbo Extra’s en Jumbo Verkoopvaardigheden. De totale tijdsinvestering bedraagt maximaal twee uur, afhankelijk van het kennisniveau en de ervaring van de host. Passend bij de doelgroep - veelal generatie Z - is de content ook mobiel toegankelijk, visueel aantrekkelijk en in afwisselende vormen: video, praktijkvoorbeelden en quizzen.

Jumbo-mobiel

Top down aanpak

Voor de e-learning is specifiek gekozen voor een top down aanpak: een leervorm waarbij content aangeboden wordt 1) van moeilijk naar makkelijk en 2) van het grote geheel naar details. Een toets meet of de host klaar is om de winkel in te gaan. Door middel van een nulmeting wordt het bestaande kennisniveau van de host getoetst. Voor de onderdelen die onvoldoende scoren (<75%) wordt een advies gegeven op welke specifieke vlakken nog kennis ontbreekt. De host kan zelf de ontbrekende kennis eigen maken en daarna de eindtoets maken. Wanneer de eindtoets met een minimale score van 75% wordt behaald, is de host klaar om de winkel in te gaan! Door deze manier van toetsen hoeft een deelnemer geen informatie te leren die hij al weet.

Video versus tekst

Om aan te sluiten op ieders manier van leren kan de deelnemer kiezen voor video uitleg, tekst of beiden. In het onderdeel verkoopvaardigheden wordt het totale verkoopgesprek in 7 stappen toegelicht en opgebouwd met achtereenvolgens video, theorie en toetsvragen. De toetsvragen variëren in invulvragen, sleepvragen en meerkeuzevragen.

Certificaat

Na het behalen van de vereiste score ontvangt de host zijn certificaat en kan hij vol enthousiasme, kennis en vaardigheden de winkel in. Hallo Jumbo Extra’s!

Jumbo_Certificaat

 

Bekijk meer cases

Training winkelmedewerkers

Train winkelmedewerkers hoe ze om moeten gaan met het bedienen van de nieuwe geldautomaten in hun winkel. Die opdracht legde Geldmaat bij HBtraining neer. De oplossing: een online training met handige instructievideo’s en scenario’s in combinatie met een winkelbezoek om de winkelmedewerkers wegwijs te maken.

Productkennis verkopers verhogen

Hoe verhoog ik het kennisniveau van de verkopers van mijn product? En hoe creëer ik voorkeur voor mijn merk tussen alle andere elektronicamerken in de winkel? Met die vraag klopte JBL, bekend van onder andere de speakers en hoofdtelefoons, aan. Eén van de onderdelen die werd ingezet om hier invulling aan te geven, was een online training.

Opticienverkopers worden Privé Revaux fan

Wat maakt de Privé Revaux zonnebrillen zo bijzonder? Waar is die Blue Filter in de brillen goed voor? En hoe kan de bril ondanks de lage prijs toch zo goed zijn? Het antwoord op die vragen wilde Privé Revaux tussen de oren krijgen bij de verkopers van opticiens. Om dat te realiseren zette Privé Revaux twee van onze producttrainers fulltime in om alle verkopers bekend te maken met Privé Revaux en ze fan te maken!

Al 10 jaar HP producttraining!

Of het nu gaat om laptops, computers of printers, al 10 jaar verzorgen wij producttrainingen voor HP. Eén vaste producttrainer is vanuit HBtraining voor HP op afroep beschikbaar. Zo gaat de trainer op pad om training te geven aan verkopers van onder meer MediaMarkt en Coolblue als er bijvoorbeeld nieuwe producten uitkomen of als er promotors op de winkelvloer worden ingezet. Ook als er veel personeelsverloop is en de nieuwe verkopers nog niet voldoende kennis hebben van de HP-producten worden ze getraind door onze HP-producttrainer.