Inspiratie

Blogs, nieuws en interessante artikelen

  7 tips voor een visueel aantrekkelijke learning journey!

  Als je een learning journey ontwikkelt, wil je dat de deelnemer deze interessant vindt, zodat hij of zij tot het einde van de learning journey geboeid blijft. En de learning journey dus afmaakt! Een belangrijk aspect hierbij is de vormgeving van je learning journey. Een visueel aantrekkelijke learning journey zorgt dat het een stuk prettiger is voor de deelnemer om hier aan deel te nemen en spreekt meer tot de verbeelding.

  In dit artikel geven we je graag een aantal tips voor het maken van een visueel aantrekkelijke learning journey. Wij werken zelf veel met het leerplatform aNewSpring, maar met welk leerplatform je ook werkt, deze tips kunnen in principe voor ieder platform toegepast worden.

  1. Zorg voor herkenning

  Zorg dat de look en feel van de learning journey overeenkomt met de corporate identity van je organisatie. Je website is hiervoor vaak het beste communicatiemiddel om als uitgangspunt te gebruiken. Zo creëer je herkenning en daarmee maak je het de deelnemer makkelijker door de learning journey heen te navigeren. Herkenning zorgt er daarnaast voor dat een deelnemer dingen makkelijker onthoudt.

  Branding-unilever

  2. Maak het compact

  Wie wordt er nu blij van ellenlange teksten? Maak je alinea’s kort en zorg dat de deelnemer de teksten makkelijk kan scannen. Gebruik daarvoor tussenkopjes zodat de deelnemer makkelijk kan scannen wat voor hem interessant is.

  3. Zorg voor goede foto’s

  Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Een alom bekend spreekwoord maar daarom niet minder waar. Gebruik goede foto’s door de learning journey heen. Je hebt allerlei handige gratis stock beeldbanken waar je beelden vandaan kunt halen. Gebruik bijvoorbeeld www.freepik.com of pexels.com.

  4. Gebruik een inspirerend achtergrondbeeld voor je inlogpagina

  Deze haakt eigenlijk aan op het vorige punt. Bij het binnenkomen op de inlogpagina van je learning journey wil je natuurlijk direct een goede eerste indruk maken! Gebruik daarom een inspirerende achtergrondfoto van goede kwaliteit. De kunst is om een foto te gebruiken die niet teveel detail bevat en niet te druk is, maar wel voldoende sfeer geeft. Wist je dat je ook video kunt gebruiken als achtergrondbeeld van je startpagina? Dit kan er heel fraai uit zien! Houd er dan echter wel rekening mee dat dit meer bandbreedte vraagt.

  Branding-mercedesBranding-shell

  5. Gebruik afbeeldingen tússen de hoofdstukken in je leerstraat

  Op de startpagina van je learning journey zijn in één overzicht alle onderdelen in je learning journey te zien. Vaak wordt er niet aan gedacht dat je ook heel gemakkelijk beeld kunt gebruiken tússen de verschillende blokken op de startpagina. Plaats daar bijvoorbeeld aansprekende Gifjes die je learning journey een lekker smoelwerk geven!

  Branding-jumbo

  6. Gebruik een Google font

  Je hoeft natuurlijk niet de standaard lettertypes te gebruiken. Een leerplatform ondersteunt alle Google fonts. Zo kun je ook goed aansluiten bij het lettertype uit de huisstijl van jouw organisatie. Je kunt deze heel gemakkelijk aan je leerplatform toevoegen. Op fonts.google.com kun je deze gratis downloaden.

  7. Zorg voor afwisseling

  Variatie binnen de learning journey is prettig voor een deelnemer. Wissel af tussen tekst, video, vragen en opdrachten.

  Jeroen-vrijstaand-strategiegesprek

  Meer weten?

  Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je graag meer weten? Neem gerust contact op!

  Jeroen Wijdeven
  jeroen.wijdeven@hb-training.com
  06 12 21 59 90

   

  Recente berichten