Field trainers

Je eigen brand ambassadors

Je hebt een nieuw product in de schappen die je graag op de kaart wilt zetten. Het moet een succes worden! Klanten willen je product wel kopen, maar door onvoldoende productkennis lopen de sales niet zo hard als dat je zou willen. Dat is een tegenvaller. 

Sommige producten hebben extra training en aandacht nodig om het tot een succes te brengen. Dit kan bij een nieuw merk of product het geval zijn maar ook als je een complex product bezit waarbij je merkt dat er een medewerker op winkelniveau nodig is om kennis over te dragen. Gelukkig bestaan hier meerdere oplossingen voor met het inzetten van fieldtraining. Wij begeleiden je graag in dit proces.

Je oren en ogen op de winkelvloer

Met een field trainer heb jij als merk oren en ogen op de winkelvloer. Field trainers zijn verantwoordelijk voor een product of merk in een bepaalde regio. Ze beheren hierbij het productaanbod, werken aan relatiebeheer en geven trainingen op locatie. Door direct met de deelnemer mee te lopen tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden krijgt de field trainer inzicht in hoe de deelnemer werkt en communiceert.

Met tips en feedback leert de deelnemer dit in zijn eigen praktijk en wordt het inzichtelijk hoe hij of zij zaken in de praktijk kan verbeteren. Zo investeer je op lange termijn in productkennis, gedragsverandering en een positieve houding van medewerkers. Doordat wij Nederlandstalige en Franstalige trainers hebben zijn onze field trainers inzetbaar in Nederland én in België.

Wil je meer weten?

De voordelen van een field trainer

 Is een echte brand ambassador (#1 fan van je merk)
Beheerst productkennis tot in de puntjes
Is flexibel inzetbaar waar en wanneer jij dat wilt
Creëert een positieve associatie met jouw merk of product
Kan medewerkers 1 op 1 trainen
Kan groepen in ruimtes, evenementen en in de winkel trainen
Is fulltime beschikbaar voor jouw merk
Stimuleert waarneembare gedragsverandering bij medewerkers
Draagt bij aan het behalen van de sales doelstellingen

Wat kan een field trainer voor jou betekenen?

  • Door het inzetten van NPS metingen en performance result reporting kunnen de resultaten maar ook de ROI van de trainingen inzichtelijk worden gemaakt.
  • We kunnen trainingsmaterialen toevoegen aan bestaande trainingen en zelfs nieuwe trainingen ontwikkelen voor jouw merk of product.
  • Product presentaties kunnen worden omgezet naar een actieve training met een hoger leerrendement. Zo hebben de verkopers na een training echt het vertrouwen om het product te verkopen aan de klant.
  • We kunnen een online leeromgeving ontwikkelen. Dit is handig als deelnemers online getraind moeten worden, niet kunnen deelnemen of een terugblik willen hebben van de training.
  • Met software maken we een slimme routing voor de field trainer. Zo gebruikt de trainer zijn tijd effectief gebruikt om daadwerkelijk te trainen en wordt de reistijd beperkt.
  • We kunnen beurstrainingen en product demonstraties geven aan deelnemers met een demo unit.
  • Met fieldtraining creëer je fans op klantniveau of onder je werknemers, afhankelijk van het doel.
  • Je focust je niet alleen op productspecificaties maar ook op de klantvoordelen en beleving.

Flexibel inzetbaar

Een field trainer werkt fulltime voor jouw merk en kan op elk gewenst moment trainingen geven, aan bijvoorbeeld verkopers of callcenter-medewerkers. Op de winkelvloer, in een trainingsruimte of in de vorm van een webinar. Maar ook events of workshops voor consumenten behoren tot de mogelijkheden. Kies voor een dedicated gespecialiseerde field trainer of zelfs een heel team waarover je onbeperkt kunt beschikken! Bekijk de video voor een impressie van de training voor Microsoft. 

 

 

Succesverhalen 

prive_revaux_logoPrivé Revaux
Privé Revaux is een Amerikaans zonnebrillen- en brillenmerk, met acteur Jamie Foxx als boegbeeld. Ruim twee jaar geleden besloten ze de stap te maken naar de Europese markt. Daarvoor gingen ze een exclusieve samenwerking aan met opticiens Pearle en Eyewish. Passend bij het merk en de doelgroep van Privé Revaux werden twee field trainers met een moderne urban uitstraling ingezet in Nederland en België. Daarbij zetten zij ook social media in om brillen en hun aanwezigheid bij een opticien onder de aandacht te brengen. De trainingen vond plaats bij de opticiens op locatie. Voor de bezoekersplanning en het indelen van hun tijd, was HBtraining verantwoordelijk zodat Privé Revaux hier geen omkijken naar had.

western_digitalWestern Digital – WD
Western Digital Corporation is een Amerikaanse fabrikant van harde schijven over de hele wereld. Het bedrijf verkoopt o.a. harde schijven en MAS oplossingen, doordat dit een ingewikkeld en geavanceerd product is was er vanuit WD de behoefte ontstaan om het personeel op de winkelvloer van de Mediamarkt winkels te trainen. Wij hebben een field trainer ingezet die verantwoordelijk was voor de Western Dijital verkooplocaties in Nederland. De trainer gaf trainingen op de winkelvloer en tijdens events, organiseerde classroom trainingen en controleerde de winkelsetting van de producten.

nestGoogle Nest (Voorheen Nest)
Nest, oorspronkelijk eigendom van Nest Labs was een lijn van smarthome-producten, waaronder slimme thermostaten en rook- en koolmonoxidemelders. Het merk bevond zich in de schappen van winkels in de hele Benelux en had een team aan professionele installateurs van Nest producten. Deze producten waren nieuw in de markt gelanceerd waardoor de behoefte ontstond voor trainingen om het kennisniveau van het personeel te verhogen. Wij hebben een field trainer ingezet die trainingen gaf aan het winkelpersoneel van Nest in de Benelux. Ook gaf de field trainer trainingen aan de installateurs, deze moesten ook beschikken over de juiste productinformatie om de installatie soepel te laten verlopen.

Meer weten over het inzetten van field trainers?

Yvette-cirkel-2
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden rondom fieldtraining? Vul het formulier in en we nemen contact met je op! Je kunt ook direct contact opnemen met Yvette de Bruijn via yvette.debruijn@hb-training.com of 06 12 51 17 26.