aNS Award-label_EN

Virtual classroom training

Efficiënt, flexibel en interactief!

  Een virtual classroom training biedt alle voordelen van een klassikale training, maar je hoeft niet op een bepaalde locatie aanwezig te zijn en volgt de training vanaf je eigen locatie. Trainer en cursist hebben via een online videoverbinding live contact met elkaar. Net als in een klassikale training, wordt in een virtual classroom theorie besproken, kennis en ervaringen gedeeld, opdrachten gedaan en wordt er feedback gegeven. Dus mocht je denken dat een virtual classroom niet interactief is, dat is zeker niet het geval!

  Andere manier van trainen

  Toch werkt een virtual classroom training echt anders dan een klassikale training. Zo zie je virtueel nu eenmaal niet wat iedereen doet of hoe iemand kijkt. En dit vraagt om een andere kijk op didactiek en manier van trainen. Onze trainers weten als geen ander hoe ze een deelnemer aangehaakt houden tijdens een virtual classroom training en zorgen voor een goede balans tussen tijdsduur, opzet en inhoud van de training. Zodat er een optimaal leerrendement uit de virtual classroom training gehaald wordt!

  Meer flexibiliteit, minder kosten 

  Enkele voordelen van virtual classroom training:

  • Je kunt de training overal volgen waar jij wilt zolang je maar beschikt over een laptop met internet, microfoon en een camera.
  • Je hebt geen reistijd of reiskosten
  • Je hebt geen reis- of verblijfskosten of locatiehuur
  • Je kunt, net als in klassikale training, veel interactie toepassen door bijvoorbeeld break out sessies, verschillende quizvormen of een digitaal whiteboard.

  Virtueel presenteren met impact

  Omdat we in deze tijd allemaal veel te maken met virtuele vergaderingen en presentaties, hebben we de training ‘Virtueel presenteren met impact’ ontwikkeld. In deze training gaan we in op allerlei uitdagingen voor het geven van een professionele virtuele presententie. Want hoe houd je de aandacht? Hoe ga je om met de beperkte interactiemogelijkheden? Hoe ga je om met diverse digitale soft- en hardware tools? Hoe zet je je live sessie om in een online variant? Lees meer over de training 'Virtueel presenteren met impact' >

  Frederik-circle

  Meer weten over virtual classroom training?

  Vraag dan onze gratis Virtual Classroom Masterclass aan! In deze videoreeks deelt onze expert Frederik zijn kennis met je over:

  • Face-to-face versus online leren: 4 vooroordelen rondom virtual classroom training ontkracht.
  • Waar je rekening mee moet houden als je een face-to-face training omzet naar een virtual classroom training.
  • De randvoorwaarden voor een succesvolle virtual classroom training.
  • Hoe je een virtual classroom training breinvriendelijk en aantrekkelijk maakt.

  Ja! Ik wil toegang tot de Virtual Classroom Masterclass!